Oda'dan makine ekipman müracaatı

Oda'dan makine ekipman müracaatı
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Daire Başkanlığı'na, tarımsal makine ekipman desteği için müracaatta bulundu.Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Daire Başkanlığı'na, tarımsal makine ekipman desteği için müracaatta bulundu.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik yaptığı açıklamada, "Selektör Makinesi, Taş Toplama Makinesi, Kültivatör, Diskaro, Pulluk, Ekim Mibzeri vb. tarım ekipmanlarının hibe destekleri kapsamında Ziraat Odamıza kazandırılması amacı ile Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığına başvurumuzu yaptık." dedi.

Çiftçilere hizmet etmek için göreve geldiklerini kaydeden Çelik, "müracaatlarımız sonucunda makine ekipmanlarımız çıkarsa, makine ekipmanı olmayan çiftçilerimize piyasa değerinin altında bir fiyatla hizmet sunacağız. Bir traktör alacağız ve kendi personelimizde bu hizmeti vereceğiz. Bu şekilde bozuldu, arızalandı, hor kullanıldı sıkıntısı da olmayacak. Bizim için öncelikli olan selektör ve taş toplama makinesi. Çevre ilçelerdeki ziraat odalarında çiftçilerin ihtiyacı olan her türlü makine ekipman bulunuyor. Bizim buraya gelme maksadımız çiftçiye hizmet etmek. Ama biz hizmet veremiyoruz. Yıllarca buraya hiçbir makine ekipman alınmamış. Birkaç tane direk ekim mibzeri var. Başka hiç bir şey yok. Ziraat odasının görevi sadece çiftçiden para toplamak değildir. Beklediğimiz hibeler çıkmasa bile sıkı tasarruf tedbirleri ile kendi bütçemizden bir selektör ve taş toplama makinesi alacağız." şekilden konuştu.

Sarayönü Ziraat Odası tarafından geçmiş yıllarda Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Daire Başkanlığı'na hiçbir müracaat yapılmadığını öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını ifade eden Engin Çelik şunları söyledi: "Hibe desteği için ilk defa biz müracaatta bulunmuşuz. Daha önce neden hiçbir müracaat gerçekleştirilmediğini anlayamıyoruz. Diğer ilçede bu şekilde birçok makine ve ekipmanı hibe olarak almış. İlk müracaatımız olmasından dolayı hiç yararlanmadığımız için yetkililer bize öncelik tanıyacaklarını belirttiler."