Öğrenci aşıları tamamlandı

Öğrenci aşıları tamamlandı
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında merkez ve taşra mahallelerdeki öğrencilere aşı yaptı. İlçede bulunan tüm 1. sınıf  öğrencilerine kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşıları...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında merkez ve taşra mahallelerdeki öğrencilere aşı yaptı. İlçede bulunan tüm 1. sınıf  öğrencilerine kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşıları uygulandı.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Sarayönü merkez ve taşra mahallelerinde eğitim öğretim gören öğrencilere aşı uygulaması yapıldı. Aşı çalışmaları ile ilgili bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebubekir Özkardaş yaptığı açıklamada, “Aşı uygulamaları koruyucu sağlık çalışmalarının en önemli etmenlerinden biridir. Çocuk Felci yapan mikrobun ülkemizin de içinde bulunduğu Dünya Sağlık Örgütü Avrupa bölgesinden yok edilmesi aşı uygulamaları sayesindedir. Aynı başarının sorun olan diğer aşı ile korunabilir hastalıkların da kontrol altına alınması için sürdürülmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla Ülkemizde okul çağı öğrencilerini aşı ile korunabilen; Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak hastalıklarına karşı bağışık hale getirmek amacıyla; ilkokul l. sınıf öğrencilerinin okul aşıları Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile uygulanmaktadır. Sevgili Anneler, Babalar, geleceğimizin teminatı en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri için rutin aşılarını yaptıralım. Tüm aşı kampanyalarına katılalım. Unutmayalım ki sadece aşı uygulayarak her yıl 40-50 bin bebek ve çocuğun ölümünü birlikte önlüyoruz. Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşıdır.” dedi.