“Öğrenciler anneleriyle okuyor”

“Öğrenciler anneleriyle okuyor”
Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri  “Annemle Okuyorum “ projesi kapsamında Sarayönü Halk Kütüphanesi’nde anneleriyle kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.Sarayönü Halk Kütüphanesi...

Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri  “Annemle Okuyorum “ projesi kapsamında Sarayönü Halk Kütüphanesi’nde anneleriyle kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Sarayönü Halk Kütüphanesi ile Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen “Annemle Okuyorum “ projesi kapsamında öğrenciler anneleriyle birlikte kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdi.

Her yaşa hitap ediyoruz

Kütüphane Müdürü Mevlüt Demirbaş proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Buranın sadece öğrencilere ait olmadığını ailelerinin de istedikleri zaman gelip buradan faydalanabileceklerini bilmelerini istedik. Kütüphanem Cep’te uygulamasını da öğrencilere ve velilere tanıttık. Bu uygulamayla okurlarımız istedikleri kitabın Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar kütüphanemizde bulunup bulunmadığına bakabilir. Okul öncesi grubumuz için de kütüphanemizin hem oyun alanı hem de oyuncakları mevcut, bu yaş grubu da anneleri ya da abi ve ablalarıyla kütüphanemize geldiğinde buradan faydalanabilecekler. Boyama kitabı, masal, hikaye vb. kitapları ilgilerini çekecektir. Üstelik kütüphanemizin internet salonunda öğrenciler ödev ve araştırmalarını yapabilirler. Velileri bu konuda da bilgilendirdik. Oldukça güzel tepkiler aldık. Amacımız 7’den 77’ye bütün bireylere kitapları sevdirmek .” diye konuştu.

“Kütüphanelere dikkat çektik”

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecilerinden Fadime Büyüközdemir ise okuma ve kitaba ulaşma konusunda kazanılan alışkanlıkların önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Bu projeyle amacımız öğrencilere okuma alışkanlığının yanında kütüphane alışkanlığını da vermekti. Kitapların kitapçılardan önce kütüphanelerde aranmasına dikkat çekmek istedik. Çünkü kitabın daha ulaşılabilir olduğunu bilmek öğrenciyi okumaya daha çok heveslendiriyor. Okulumuzda da önceliğimiz öğrencinin okuma, anlama ve ifade etme kazanımlarına sahip olmasıdır. Bu nedenle çalışmalarımızın ve ödev içeriklerimizin birçoğunda kitaplar başrolü oynuyor. Anneleriyle kitap okuyabilecekleri bir etkinlik yaparak da kitabın sadece öğrencinin yoldaşı değil annelerinin de yoldaşı olabileceğini annelerin kendi gözleriyle görmesini sağladık. Sosyal hayatın sakin olduğu ilçemizde hepimiz için en güzel, en sadık arkadaşın kitap olduğu anneler ve kızları aracılığıyla bir kez daha fark edilsin istedik. Bu tarz projelerimiz devam edecek. Bütün annelerimize harika öğrencilerim ve kitapsever kalpleri için teşekkür ediyorum .”