Öğrenciler başkanını belirledi

Öğrenciler başkanını belirledi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi' uygulaması kapsamında Sarayönü Öğrenci Meclisi Seçimi, Sarayönü Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi' uygulaması kapsamında Sarayönü Öğrenci Meclisi Seçimi, Sarayönü Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç başkanlığında gerçekleştirilen seçime Sarayönü'nde eğitim veren okulların öğrenci başkanlarının yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Beş adayın seçim konuşmalarının ardından yapılan seçim sonucunda ise Sarayönü Öğrenci Meclisi Başkanlığına 13 oy alan Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Ceylan seçildi. Ladik Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu'ndan Zeynep Genç 4, İsmail Kara Ortaokulu'ndan Oğuzhan Harmancı 3, Necip Fazıl Kısakürek Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden Büşra Genç 1 oy aldı. İsmet Ümmühan Önal İlkokulu'ndan Metehan Çimen ise oy alamadı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Demir, Meclis Başkanlığı Seçimi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hedefimiz, öğrencilerimizin millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimsemiş nesiller olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda bakanlığımızın okullarımızda uygulamaya koyduğu ‘Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi doğrultusunda Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimini gerçekleştirdik. Amacımız öğrencilerimize seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü kazandırmak aynı zamanda öğrencilerimizin demokratik liderliği benimseyebilmelerini ve kamuoyu bilincini oluşturabilme becerilerini geliştirmektir." dedi.