Öğrenciler bu projeyi çok sevdi

Öğrenciler bu projeyi çok sevdi
Sarayönü Belediyesi, bu yıl 2'ncisini düzenledi ve lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı "Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum" projesi ile öğrencilere dini, maddi, manevi ve milli yönlerden destek sağlayacak.Sarayönü...

Sarayönü Belediyesi, bu yıl 2'ncisini düzenledi ve lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı "Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum" projesi ile öğrencilere dini, maddi, manevi ve milli yönlerden destek sağlayacak.

Sarayönü Belediyesi, lise öğrencilerine yönelik olarak kapsamlı bir proje hazırladı. Tüm lise öğrencilerine Siyer-i Nebi (Peygamber efendimizin hayatı) kitabı dağıtan Sarayönü Belediyesi, bu kitaptan sorumlu tutulacak öğrencilere yapılacak sınavın ardından başarı sağlayanları ödüllendirilecek. Bu şekilde öğrencilerin dini bilgilerini pekiştirmeyi hedefleyen Sarayönü Belediyesi, ödül olarak öğrencileri Bursa ve Çanakkale'ye götürerek milli ve manevi yönden de destekleyecek. Ayrıca başarılı öğrencilere laptop, yarım altın, çeyrek altın gibi ödüller verilecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada ilçede eğitim gören 1500 öğrenciye ulaşarak Siyer-i Nebi ve temel değerlerin öğrenilmesi, bunun yanından milli değerlere hassas öğrenciler yetiştirilmesi için bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Projenin amaçlarından bahseden Solak, "Öğrencilerimizin İtikat, Ahlak, İbadet, Siyer gibi Temel Dini Bilgi düzeylerini yükselterek toplumda daha saygılı, hoşgörülü bireyler yetişmesine ve Çanakkale Gezisi ile milli değerlerin yükseltilmesine katkı sağlamak istiyoruz. Projemizde Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Müftülüğümüz ile iş birliği yapacağız" dedi.

Kaynak olarak Osman Keskioğlu'na ait Siyer-i Nebi kitabının kullanıldığını anlatan Solak, şöyle konuştu: "1500 öğrencimize kitaplarını dağıttık. Bu kitapları okuyacak öğrencilerimizi 2 Mayıs'ta 100 sorudan oluşan bir sınava tabi tutacağız. Bu sınavın sorularını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak komisyon, Müftülük ile istişare ederek hazırlayacak. Sınav sonuçları sınavdan 15 gün sonra açıklanarak okullarda listelenecek. Başarı gösterecek olan 80 öğrencimizi iki günlük gezi ile Çanakkale ve Bursa'ya götüreceğiz. Bunun yanı sıra dereceye giren öğrencilerimizi, laptop, yarım altın ve çeyrek altın ile ödüllendireceğiz."

Geçen yıl gerçekleştirilen projeye de atıfta bulunan Nafiz Solak, "öğrencilerimiz projemize büyük ilgi göstermiş ve çok mutlu olmuşlardı. Geçtiğimiz yıl 120 öğrencimizi geziye götürmüştük. Çok güzel sonuçlar elde ettik. Öğrencilerimiz büyük faydalar sağladı. Bu yılda ilginin yoğun olmasını bekliyoruz." dedi.