Öğrenciler eserlerini sergiledi

Öğrenciler eserlerini sergiledi
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesi Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu'nda bilim şenliği, fotoğraf ve ekolojik oyuncak sergisi yapıldı.2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Her Okulumda ...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesi Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu'nda bilim şenliği, fotoğraf ve ekolojik oyuncak sergisi yapıldı.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Her Okulumda  E Twinning Projesi kapsamında Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulunda Dene-Keşfet, Çocukların Gözüyle Stüdyo Lâdik, Geçmişimi Geleceğe Taşıyorum ve Bir Düşün Sen proje çalışmalarının sergisi Kaymakam Vekili Furkan Korkusuz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman tarafından açıldı.

Okul Müdürü Ali Denizli sergi ile ilgili yaptığı açıklamada, 21.yy Türkiye'sinde bilimsel inceleme ve araştırma yapan, yaratıcı, merak ve kuşku duyan, üreten nesiller yetiştirmenin gerekliliğine değinerek Dene Keşfet projesiyle öğrencilerin yaparak yaşayarak kalıcı öğrenme gerçekleştirdiğini belirtti. Denizli, Çocukların Gözüyle Stüdyo Ladik projesiyle öğrencilerin yaşadığı bölgedeki doğal, tarihi ve kültürel özellikleri gözlemleyerek tanıma fırsatı yakaladığını ifade ederek, "öğrencilerimiz teknolojik araç gereçleri faydalı şekilde kullanma becerisi kazandı, bu fotoğraflar arasında yarışma yapıldı ve bu fotoğraflar sergimizde sergilendi." dedi.

Geçmişimi Geleceğe taşıyorum projesi kapsamında sergisinde ise Hacivat Karagöz sahnesi kurulduğunu ifade eden Denizli, "Canlandırmalar yapıldı, böylece unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktararak bu değerlerimizi unutulmaz kılmayı amaçladık. Bir Düşün Sen projemizle de geri dönüşüm malzemelerinden oyuncaklar yaptık Böylece ev ve aile ekonomisine katkı sağlayarak öğrencilerimizin ve çocuklarımızın kimyasal maddelerden uzak sağlıklı bir yaşam sürmelerini amaçladık." şeklinde konuştu.

Önceliğimiz beceri olacak

Beceri temelli eğitim sistemine yöneldiklerini kaydeden Denizli, şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında artık beceri temelli eğitim sistemine yöneldik. Artık üreten, tasarlayan, yenilikçi bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçları yerine getirebilmek için okulumuz personeli ve öğretmenleriyle ekip ruhu ve dayanışma içerisinde çalışarak  bu  projelerimizi hayata geçirdik ve hayata geçirmeye devam edeceğiz."