Öğrenciler “etkinlik evimiz” projesiyle gelişiyor

Öğrenciler “etkinlik evimiz” projesiyle gelişiyor
Ladik Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu, “etkinlik evimiz” projesini Türkiye'nin10 farklı ilinden ve Azerbeycan’dan 11 okulun katılımı ile yürütüyor.Ladik Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Özlem Cankaleli,...

Ladik Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu, “etkinlik evimiz” projesini Türkiye'nin10 farklı ilinden ve Azerbeycan’dan 11 okulun katılımı ile yürütüyor.

Ladik Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Özlem Cankaleli, gelişen ve değişen dünyanın getirdiği bazı yeni süreçlerin eğitimin önemini daha çok arttırdığını söyledi.

Hayatın her alanında eğitim ve öğretim etkinliği olsa da bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için okullara ihtiyaç duyulduğuna değinen Cankaleli, okulların tek başına yeterli olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Günümüzde var olan salgın hastalık (covid 19) sürecinden dolayı çocuklar okul çatısından uzak kalmışlardır. Çocukların hem okul çatısından uzak kalmasını telafi edebilmek, hem eğitim-öğretim sürecine dahil olabilmelerini sağlamak adına bu projeyi planladık. Projemizin hedefi öğretmen planlamasıyla, veli yönlendirmesiyle evde çocukların eğitim-öğretim sürecine dahil olmasını sağlamaktır.”

Cankaleli, bu proje ile ulaşmak istedikleri hedefleri şu şekilde dile getirdi:

“Öğrencilere evde eğitici bir ortam hazırlamak istiyoruz. Kendini özgün bir şekilde ifade edebileceği bir ortam oluşturmak, aldığı sorumluluğu yerine getirmesini sağlamak ve kendine güven duygusunu geliştirmek önemsediğimiz hedeflerden bazılarıdır. Bunun yanında öğrencilerimizin gelişimi için daha birçok amaçlarımız bulunuyor.”

Projede kış mevsimi etkinlikleri kapsamında sokak hayvanları farkındalık çalışması yapan öğrenciler afiş hazırlayarak sokaklara astı. Özellikle soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının korunması gerektiği bilinciyle öğrenciler sokaktaki hayvan dostlarını besledi.