Öğrenciler için faydalı gezi

Öğrenciler için faydalı gezi
Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu öğrencileri, Konya’da gerçekleştirilen bilim merkezi atölyelerine ve kelebekler vadisi gezisine katıldı.Okulun 2A ve 4B sınıfı öğrencileri serbest etkinlikler kapsamında bu gezilere katıldı.Sarayönü...

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu öğrencileri, Konya’da gerçekleştirilen bilim merkezi atölyelerine ve kelebekler vadisi gezisine katıldı.

Okulun 2A ve 4B sınıfı öğrencileri serbest etkinlikler kapsamında bu gezilere katıldı.

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdürü Kadir Arslan yaptığı açıklamada, “bilim merkezi ve kelebekler vadisi gezimizi öğrencilerin bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek, toplumsal kurallara uymalarını ve bir arada yaşama kültürünü edinmelerini sağlamak, sosyal iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdik.” dedi.

Gezi ile ilgili olarak bilgi veren Arslan, “Öğrencilerimizin teknolojiyi yakından takip etmelerini ve çeşitli deneylere aktif olarak katılmalarını istiyoruz. Ayrıca kelebekler vadisini gezerek ilgili konularda bakış açılarını geliştirmelerini istedik. Bilim merkezinde gezi kapsamında rehberler eşliğinde uzay simülasyonunu izleyen öğrenciler, vücudumuz, dünyamız ve uzay, bilim insanları konularında bilgi alarak deprem simülasyonuna katıldı. Çeşitli iklim koşullarının oluşturulduğu odalarda iklim şartlarına maruz kaldılar. Kelebekler vadisinde ise önce piknik yaptıktan sonra tropikal bitkiler ve kelebekler incelendi. Bu geziyi düzenleyen öğretmenlerimiz Deniz Ataç ve Özlem Uysal’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.