Öğrenciler meclis başkanını seçti

Öğrenciler meclis başkanını seçti
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi’ uygulaması kapsamında Sarayönü Öğrenci Meclisi Seçimi, Sarayönü Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.Sarayönü İsmet Ümmühan...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi’ uygulaması kapsamında Sarayönü Öğrenci Meclisi Seçimi, Sarayönü Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan başkanlığında gerçekleştirilen seçime Sarayönü’nde eğitim veren okulların öğrenci başkanlarının yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Üç adayın seçim konuşmalarının ardından yapılan seçim sonucunda ise Sarayönü Öğrenci Meclisi Başkanlığına 11 oy alan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Fetule Çetinkaya seçildi. Mehmet Büyükeğen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Fatma Ravza Turan 9, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Rabia Solak 2 oy aldı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Meclis Başkanlığı Seçimi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hedefimiz, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimsemiş nesiller olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda bakanlığımızın okullarımızda uygulamaya koyduğu Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi doğrultusunda Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimini gerçekleştirdik. Amacımız öğrencilerimize seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünü kazandırmak aynı zamanda öğrencilerimizin demokratik liderliği benimseyebilmelerini ve kamuoyu bilincini oluşturabilme becerilerini geliştirmektir.” dedi.