Öğrenciler okudukları kitapları tanıttı

Öğrenciler okudukları kitapları tanıttı
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, liseler arasında sunum teknikleri ile kitap tanıtım projesi gerçekleştirdi.Öğrenciler okudukları kitabı kapsamlı bir şekilde  topluluk önünde sunum eşliğinde tanıttı. Sarayönü...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, liseler arasında sunum teknikleri ile kitap tanıtım projesi gerçekleştirdi.

Öğrenciler okudukları kitabı kapsamlı bir şekilde  topluluk önünde sunum eşliğinde tanıttı. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ve öğrenciler katıldı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, ilçede bulunan 8 lisede projenin uygulandığını söyledi. Tüm öğrencilerin okullarında sunum teknikleriyle kitap tanıtımı yaptıklarını kaydeden Şişman, yaptığı açıklamada, "Ayrıca her okul okulunu temsil edecek 3 öğrenci seçip ilçe genelinde yapılan tanıtım gününe katılarak tanıtımını gerçekleştirdi." dedi.

Projenin amaçlarından bahseden Şişman, "Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek istiyoruz. Bu tür projeler rekabet duygularını geliştirmeye de yardımcı oluyor. Öğrencileri araştırma ve kişisel gelişime sevk etmek gerekiyor.  Bu proje ile öğrencilerimiz okuduğu kitabı özümseyerek okuma ve tanıtımını yapabilme tekniklerini geliştirdi. Teknolojiyi de için işine dahil ettik. Öğrencilerimiz topluluk önünde konuşarak özgüvenlerini arttırdı. Ayrıca sunum tekniklerini de öğrendi." şeklinde konuştu.

Şişman, programın içeriğini anlatarak şunları söyledi: "Yazarların hayatı kısaca tanıtıldı. Eserler kısaca özetlendi. Eserler yapı olarak tanıtıldı. Eserlerde verilmek istenen mesaj, hangi konunun işlendiği, dönemin hangi zihniyeti yansıttığı belirtildi. Yazarların diğer eserlerinden bahsedildi. Sunum bitiminde seyirciler tarafından sunum yapan öğrenciye kitap ile ilgili sorular soruldu."