Öğrencilerden Kızılay'a destek

Öğrencilerden Kızılay'a destek
Sarayönü Meslek Yüksekokulu'nda, Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası yapıldı. Öğrencilerden ve personelden istekli tutumda uygun bulunan 36 donörden kan alındı.Konya Kızılay Kan Merkezi Sorumlu uzmanları,...

Sarayönü Meslek Yüksekokulu'nda, Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası yapıldı. Öğrencilerden ve personelden istekli tutumda uygun bulunan 36 donörden kan alındı.

Konya Kızılay Kan Merkezi Sorumlu uzmanları, üniversite personeli ve öğrencilerin kan bağışına gösterdikleri alakadan çok memnun olduklarını söyledi. 18-65 yaş arası her sağlıklı bireyin kan bağışında bulunabileceğini belirten Kızılay Kan Merkezi Uzmanları, "Kan ihtiyacının her gün bir önceki günden daha fazla olduğu ülkemizde gönüllü kan bağışı çok önemli bir ihtiyaçtır" dedi.

Uzmanlar, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "Kan her an herkes için gerekli olabilir. Bu nedenle kan stoklarımızın sürekli yeterince dolu olması gerekiyor. Sarayönü Meslek Yüksekokulu öğrencileri gönüllü kan bağışına duyarlı. Kan toplama aracımızla, üniversitede gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasında gün içerisinde 36 ünite kan topladık. Kampanyamıza ilgi gösteren tüm personel ve öğrencilere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.