Öğrencilerden “My hero health worker” projesi

Öğrencilerden “My hero health worker” projesi
Sarayönü İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu ve Gözlü Nadir Özşahin İlkokulu’nun paydaşı olduğu “My hero health worker” projesiyle pandemi sürecine dikkat çekiliyor.Proje hakkında bilgi veren İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu...

Sarayönü İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu ve Gözlü Nadir Özşahin İlkokulu’nun paydaşı olduğu “My hero health worker” projesiyle pandemi sürecine dikkat çekiliyor.

Proje hakkında bilgi veren İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan,“Projemiz, pandemi sürecinde zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarına destek olmak, toplum sağlığı konusunda çevremizi bilinçlendirmek ve pandemiye dikkat çekmek amacıyla toplamda 47 okulun katıldığı, 10’u yerli ve 37’si Avrupa ortaklı bir eTwinning projesidir. Okul öncesi ve ilkokul düzeyinde 5-11 yaş grubunu kapsamaktadır. Projemiz Kasım ayı başında başlamış olup, Ocak ayı sonunda sona erecek 3 aylık bir projedir.” dedi.

Projenin önemli hedefleri olduğuna dikkat çeken Bircan, şöyle devam etti:

“Projemiz ile okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki öğrencilerimiz, bir araya gelerek, ortak çalışmalarla, yapılacak planlı etkinliklerle, sesimizi toplumun her kesimine duyurarak, zor şartlar altında çalışan sağlık kahramanlarımızın moral ve motivasyonlarını yüksek tutarak onlara destek olmayı, pandemi sürecinde toplum olarak yerine getirmemiz gereken görev ve sorumluluklarımızı çevremize hatırlatarak bu dönemi hep birlikte kolaylıkla ve en az hasarla atlatmayı, sağlıklı ve bilinçli bir toplum haline getirmeyi hedeflemekteyiz.”

Sağlık çalışanlarını motive etmek amacıyla öğrencilerinin sağlık çalışanlarına yaptıkları resimlerin hediye edildiğini belirten Bircan, “Doktorları ve hemşireleri çok mutlu ettiler. Emine Ağar öğretmenimiz ilçemizin sağlık ocağında bulunan doktor ve hemşireye resimleri vermiştir. Rukiye Selçuker öğretmenimiz Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi yoğun bakım hemşire ve doktorlarına vermiştir.” diye konuştu.