Öğrencilerden şehitlere hatim

Öğrencilerden şehitlere hatim
Sarayönü'nde eğitim veren İmam Hatip Okulları, Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu'nda ve bugüne kadar şehit düşen tüm askerlerimiz için hatimler okudu. Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi önderliğinde hafta boyunca...

Sarayönü'nde eğitim veren İmam Hatip Okulları, Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu'nda ve bugüne kadar şehit düşen tüm askerlerimiz için hatimler okudu. Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi önderliğinde hafta boyunca İmam Hatip Okulları'nda okunan Kur'an-ı Kerimlerin hatim duası Cuma günü gerçekleştirildi. Sarayönü Merkez Çarşı Camii'nde gerçekleştirilen hatim duası, İlçe Müftüsü Şevket Karaca tarafından yaptırıldı.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi önderliğinde, ilçe bulunan tüm imam hatip okullarında, şehitler için hatimler inildi. Hatimlerin duası ise Cuma günü Çarşı Camii'nde İlçe Müftüsü Şevket Karaca tarafından yaptırıldı.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Çakmak, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Ara tatili verdiğimizin ertesi gününde Afrin'i ve çevresini terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak, güzel Türkiyemizin, cennet vatanımızın her türlü tehdide ve bölücü örgütlere karşı korunması ve mukaddesatımızın muhafazası için Kahraman ordumuzun "Zeytin Dalı" operasyonu başladı. Milletimiz, Devletimiz ve ordumuz yekvücut oldu. Askerimiz cephede savaşıyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Her ne kadar bizler bedenen onların yanında olamasak da zihnimiz ve gönlümüz onlarla. Ruhen onlarla birlikteyiz. Dualarımız onlarla. Bu kapsamda şehitlerimizin ruhu için okullarımızda hatimler indik. Hatimlerimizin duası ise Cuma günü Çarşı Camii'nde İlçe Müftümüz Şevket Karaca tarafından yaptırıldı.

Ayrıca okullarımızın açıldığı ilk haftanın Cuma'sından başlamak üzere operasyon tamamlanıncaya kadar her hafta Cuma namazı öncesi veya sonrası imam hatip okullarımızda uygulama mescidinde Fetih suresi okuyarak öğrencilerimizle ellerimizi açıp dualarla Rabbimizden yardim isteyeceğiz" dedi.