Öğrencilere 8 bin 385 kitap dağıtıldı

Öğrencilere 8 bin 385 kitap dağıtıldı
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi Komek işbirliği ile ilkokul ve ortaokullara ücretsiz hikaye kitapları dağıtıldı.Komek tarafından hazırlanan değerler eğitimi konulu hikaye kitapları...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi Komek işbirliği ile ilkokul ve ortaokullara ücretsiz hikaye kitapları dağıtıldı.

Komek tarafından hazırlanan değerler eğitimi konulu hikaye kitapları mahalle okullarına öncelik verilerek tüm öğrencilere dağıtıldı. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, öğrencilere dağıtılan kitapların yanı sıra okul kütüphanelerine de bu kitapların yerleştirildiğini söyledi.

Toplamda 8 bin 385 kitap dağıtıldığını belirten Şişman, "dağıttığımız kitaplar, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hitap ediyor. Kitaplar, değerlerimizi ve değerler eğitimini, kahramanlarımızı, görgü ve nezaketi, atasözü ve güzel sözleri, güzel insan özelliklerini anlatıyor. Bu kitapları okuyan öğrencilerimizin, çok önemli kazanımlar elde edeceğini düşünüyorum." dedi.

Ayrıca okumanın ve okuma alışkanlığı kazanmanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Şişman şöyle konuştu: "Kitap okuyan bir çocuğun kelime hazinesi gelişir. Düşünme yeteneği ve buna bağlı olarak üretken zeka gelişir. Genel kültürü artar, etkin ve etkili bir insan olmanın yolları açılır. Dinleme ve konuşma kabiliyeti gelişir. Meslek hayatındaki başarı düzeyi yükselir. Sosyal ilişkilerinin kalitesi artar. Okuyup yeni bir şey öğrendikçe merak etmeye ve daha çok okuyup yeni şeyler öğrenmeye başlar.Ülkesine değer üretir."