Öğrencilere Bursa ve Çanakkale gezisi

Öğrencilere Bursa ve Çanakkale gezisi
Dini ve Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması konusunda titizlikle çalışan Sarayönü Belediyesi, 120 lise öğrencisini, milli değerlerimizi yerinde anlatmak ve eğitim konusunda motive etmek için Bursa ve Çanakkale gezisine...

Dini ve Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması konusunda titizlikle çalışan Sarayönü Belediyesi, 120 lise öğrencisini, milli değerlerimizi yerinde anlatmak ve eğitim konusunda motive etmek için Bursa ve Çanakkale gezisine götürdü.

Sarayönü Belediyesinin, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı “Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum” projesi kapsamında temel dini bilgiler kitabından sorumlu tutulan öğrencilerden sınavda başarı sağlayan 120'si Bursa ve Çanakkale'ye götürüldü. Öğrencilere dini, maddi, manevi ve milli yönlerden destek sağlayan proje kapsamındaki gezide öğrenciler unutulmaz anılarla geri döndü.

Geziye Bursa'dan başlayan öğrenciler, Cumartesi günü sabah namazını Ulu Cami'de kılarak caminin özellikleri hakkında bilgi edindi. Daha sonra Osmanlı devletinin manevi mimarlarını ve sultanlarını ziyaret eden öğrenciler, Bursa'nın tarihi köylerinden Cumalıkızık köyüne götürüldü.

Gezinin ikinci gününde Çanakkale'ye geçen öğrenciler, Çanakkale savaşlarının yaşandığı Gelibolu yarımadasını gezdi. Duygusal anlar yaşayan öğrenciler, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Geziye katılan öğrencilerden Erkan Karayer, Bursa ve Çanakkale yi görmenin heyecanını yaşadığını belirterek, "Hep kitaplarda okuduğumuz, başkalarından dinlediğimiz Bursa ve Çanakkale yi yerinde gördüğümüz için çok mutluyum. Bana arkadaşlarımla beraber unutamayacağım anı olacak" ifadelerini kullandı. Öğrencilerin bu geziler ile başarılarının arttığını ifade eden kafile sorumlularından Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Koçman, “Öğrencilerimizin bu gezilerle motivasyonu artıyor ve bir sonraki yıla daha başarılı olma eğilimini gösteriyor. Ayrıca milli değerlerimizi gidip yerinde görmeleri, kültürümüzü en iyi şekilde aktarmaya vesile oluyor” diye konuştu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Kültürel benliğimizi korumak, onları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için el ele vermeliyiz. Hiçbir millet yoktur ki kültürel mirasını korumadan millet sıfatını taşısın. Mazisi güçlü olanın atisi de güçlü olur. Unutmayalım ki bizler mazisi güçlü olan bir milletiz. Bu yüzden bu değerleri yerinde görmek ve bu değerleri yerinde anlatmak bizim görevimizdir” dedi.