Öğrencilere Konya gezisi

Öğrencilere Konya gezisi
Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu öğrencileri, Konya'da gerçekleştirilen bilim merkezi atölyelerine ve tiyatro gösterine katıldı.Okulun 2'nci sınıflarından 26 öğrenci serbest etkinlikler kapsamında bu gezilere katıldı....

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu öğrencileri, Konya'da gerçekleştirilen bilim merkezi atölyelerine ve tiyatro gösterine katıldı.

Okulun 2'nci sınıflarından 26 öğrenci serbest etkinlikler kapsamında bu gezilere katıldı. Diğer sınıfların da bu etkinlikleri gerçekleştirileceği belirtildi.

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdürü Kadir Arslan yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimiz öncelikle Selçuklu Kongre Merkezi'nde sahnelenen "Kuyudaki Aslan" tiyatrosunu seyretti. Tiyatronun ardından bilim merkezine katılan öğrencilerimiz, orada gerçekleştirilen çeşitli atölyelere katıldılar. Tohum bombası yapmayı öğrendiler. Su tasarrufu konulu bir etkinlik gerçekleştirdiler. Masal tamamlama, deprem, iklim değişikliği etkinliklerine katıldılar. Yıldızlarla ilgili bir görsel şovu izlediler." dedi.

Öğrencilerin ufkunu açmak için bu etkinliklerin çok önemli olduğa değinen Arslan, "Amacımız öğrencilerimize tiyatroyu sevdirme, sosyal hayata adapte olmalarını sağlama ve farklı etkinliklerle çeşitli konularda bilinç kazandırmak. Öğrencilerimizi bu etkinliklerden büyük memnuniyet duydu. Çok mutlu oldular. Bitkilere ve canlılara karşı ilgileri arttı." şeklinde konuştu.