Öğrencilere savcılığı anlattılar

Öğrencilere savcılığı anlattılar
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen kariyer günleri projesi kapsamında Sarayönü Cumhuriyet Savcıları Emre Deveci ve Yasin Konar, öğrencilerle savcılık mesleğini konuştu. Savcılık mesleğinin...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen kariyer günleri projesi kapsamında Sarayönü Cumhuriyet Savcıları Emre Deveci ve Yasin Konar, öğrencilerle savcılık mesleğini konuştu. Savcılık mesleğinin güzel ve zorlu yönlerini paylaşan Deveci ve Konar, öğrencilere sevdikleri işi yapmalarında ısrarcı olmalarını tembihledi.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için gerçekleştirilen Kariyer Günleri'nin bu haftaki konuğu Sarayönü Cumhuriyer Savcılarıydı.

Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi ve kendilerini daha mutlu hissedebileceği mesleklere yönelmesi için başlatılan Kariyer Günleri'nde farklı mesleklerden birçok isim, mesleğini ve tecrübelerini öğrencilere aktarıyor.

Her hafta farklı meslek gruplarından isimleri konuşmacı olarak ağırlayacak olan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, projenin üçüncü haftasında Cumhuriyet Savcıları Burak Deveci ve Yasin Konar'ı misafir etti. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa katılan Deveci ve Konar, öğrenim hayatlarından mesleklerinin ayrıntılarına kadar birçok birikimlerini ve tecrübelerini öğrencilere aktardı.

Doğru çalışmak çok önemli

Çok çalışmaktan ziyade doğru çalışmanın hedefe ulaştırdığını anlatan Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci, "Bir hedefiniz olsun. İstediğiniz bölümü kazanamazsanız herhangi bir bölüme gitmeyin. Bir yıl daha hazırlanın tekrar deneyin. Lisede çok çalışalım üniversiteyi kazandıktan sonra rahatız anlayışı çok yanlış. Okudunuz bölümü hakkını vererek okumanız gerekiyor. Savcı olabilmek için zorlu bir süreçten geçmek gerekir. Hukuk okumak zordur. Bir şeyi severseniz onu içinizden gelerek yaparsınız. Zor bir meslek ama mağdurların meramını giderdikten sonra size Allah razı olsun demeleri hiç bir şeye değişilmez. Çok güzel bir alan. İnsanların hürriyetine temas ediyorsunuz. Bu mesleği seçecek olanların bol bol kitap okuması gerekiyor. Bizim mesleğimiz edebiyatla doğrudan alakalı." dedi.

Yaptığınız işi iyi yapın

Savcılık mesleğinin erkeklere biraz daha uygun olduğuna değinen Savcı Yasin Konar ise "Savcılıkta nöbet sistemi vardır. Nöbetçi savcı olarak gecenin bir yarısı ölümlü bir olaya gitmeniz gerekebilir. Bu anlamda özellikle evli ve çocuklu bayanları biraz daha fazla zorlayabiliyor. Hangi mesleği yaparsanız yapın, yaptığınız işi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Kendinize, ailenize, işyerinize, vatanınıza ve milletinize sorumluluklarınız olduğunu bilerek hareket edin." şeklinde konuştu.