Öğrencilere uzaktan da öğreniyor

Öğrencilere uzaktan da öğreniyor
Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde Halıcı Cumhuriyet İlkokulu 4-B Sınıfı’nın yürüttüğü ode The Future Together isimli eTwinning projesi kapsamında öğrencilere uzaktan eğitim verilmeye devam ediyor.Proje ile ilgili olarak...

Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde Halıcı Cumhuriyet İlkokulu 4-B Sınıfı’nın yürüttüğü ode The Future Together isimli eTwinning projesi kapsamında öğrencilere uzaktan eğitim verilmeye devam ediyor.

Proje ile ilgili olarak öğrencilere rehberlik eden öğretmen Emel Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Halıcı Cumhuriyet İlkokulu 4-B Sınıfı olarak bu yıl Mart ayında Code The Future Together isimli eTwinning projesine katıldık. Amacımız, çocuklarımızın problem çözme becerilerini yükseltmek ve onlara dijital okuryazarlık becerisi kazandırmaktır. Dijital dünyada programlamayı, kodlamayı, yazılım dünyasının gelişimini yakalamak için en doğru zamanlardan birindeyiz. Alfa kuşağı olarak tanımlanan bu kuşağın teknolojiyi çok iyi kullanıyor olması gerekir. Teknolojiyi doğru şekilde kullanmakta, bilgisayarın dilini öğrenerek, 21.yy becerilerinden biri olan kodlamayı öğrenerek mümkün olabilir.” şeklinde konuştu.

Proje faaliyetlerinden bahseden Yılmaz, şunları söyledi: “Kodlama eğitimi alarak, eğitsel oyunlar oynayarak dersler daha eğlenceli geçecek, eğlenerek öğrenme gerçekleşecektir. Başta öğrenciler olmak üzere veliler ve öğretmenlerde de farkındalık oluşacaktır. Bu amaçla uzaktan eğitime devam ettiğimiz bu günlerde öğrencilerimize ilk önce micro-bit eğitimi verdik. Micro bit ile hem ‘Evde kal’  hemde ‘Hello Word’ çalışmalarımızı yaptık. İkinci uzaktan eğitimimizde Scratch eğitimine başlayarak öğrencilerimizden ‘Anneler günü’ için bir proje oluşturmalarını istedik ve çok güzel ürünler elde ettik. Projemiz Haziran sonuna kadar devam edecek olup projemizle çocuklarımıza uzaktan eğitim verip hedeflerimize ulaşacağız.”