Öğrencilerini evinde tanıyorlar

Öğrencilerini evinde tanıyorlar
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde gönüllü öğretmen ve yöneticilerden oluşan ekip öğrencileri ve velilerini evlerinde ziyaret ediyor.Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Akdağ, yaptığı açıklamada,...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde gönüllü öğretmen ve yöneticilerden oluşan ekip öğrencileri ve velilerini evlerinde ziyaret ediyor.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Akdağ, yaptığı açıklamada, "Ev ziyaretleri çocuğun aile ortamı hakkında etkili bilgi toplama tekniğidir. Çocuğu doğrudan tanımak istiyorsak çevresi ve aile ortamını bilmemiz gerekir. Ev ziyaretlerinde evin fiziki durumuna bakarak çocuğum çalışma ortamını görüyoruz. Bunun yanı sıra anne babanın çocuğa karşı davranış ve tutumlarını gözlemleme fırsatı elde etmiş oluruz. Anne babanın okul faaliyetlerine göstermiş olduğu tutumu öğreniyoruz. Bu sayede öncelikle varsa ihtiyaçları tespit edip sonrasında ihtiyaca göre çözüm yolu belirliyoruz." dedi.

Bu sayede birçok veliye ulaşma imkanı bulduklarını kaydeden Akdağ, şöyle devam etti: "Ders saatleri dışında velilerimizi evlerinde ziyaret ederek öğrencinin çalışma şartlarını aile ortamını yerinde görüp durumlarına en uygun çalışma metodunu hazırlaya biliyoruz. Bazı velilerimiz ve öğrencimiz okumanın eğitim ve öğretimin önemi konusunda yeterli bilinç ve duyarlılıkla değil. Bu ziyaretlerde veli bilinçlendirmesi ve eğitim öğretimin önemi konusuna ağırlık veriyoruz. Ayrıca velinin öğrenciye ergenlik döneminde nasıl iletişim kurması gerektiği ve öğrenciye arkadaş seçiminde dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Velilerimizden ve bu ziyaretler sonucunda pozitif dönütler alıyoruz. Evine misafir olduğumuz her veli, ev ziyaretlerini verimli bulduklarını, ziyarete olumlu ve sıcak baktıklarını ifade ediyorlar."