Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı
Sarayönü'nde 24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğleden önce Atatürk Anıtına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulurken, öğleden sonra Sarayönü Belediyesi'nin...

Sarayönü'nde 24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğleden önce Atatürk Anıtına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulurken, öğleden sonra Sarayönü Belediyesi'nin organize ettiği programla, öğretmenler günü kutlandı. Yemekli kutlama programına ilçede görev yapan tüm öğretmenlerin yanı sıra ilçeye emeği geçmiş emekli öğretmenler de katıldı.

Programda konuşan 100.Yıl İlkokulu Öğretmeni Serpil Yaşar, " Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya suya toprağa, nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma." dedi.

Sarayönü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Cuma günü Sarayönü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı programla ilçenin öğretmenleri bir araya geldi.

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli törenler ve etkinliklerle kutlandı. Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından, vefat etmiş öğretmenler için okunan hatimlerin duası Cuma namazı öncesi merkez Çarşı Camii'nde gerçekleştirildi. Kutlama programı kapsamında ise Sarayönü Gençlik Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen programa ilgi yoğun oldu. Katılanlar arasında Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, emekli ve çalışan öğretmenler yer aldı.

Başöğretmenin yolunda yürüyoruz

Programda konuşan 100.Yıl İlkokulu Öğretmeni Serpil Yaşar, "Ülkemizde öğretmenler günü olarak 25 Kasım'ın seçilmesi elbette ki tesadüf değildir. Atatürk'ün millet mekteplerini açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928'dir. Bu önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım, öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk'ün aydınlattı yolda bugün on binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele gönülden gönle yeni nesillere taşımaktadır. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenci onu arar, onu sorar. Unutmayınız kelebeklerin ışığa koştuğu gibi çocuk yürekler genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın sevgiyi hak etmesi gerekir." dedi.

Öğretmen topluma can verir

En çok sevilen öğretmenin, en çok seven öğretmen olduğunu anlatan Yaşar, "Her işi bilen, her işi yapan bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine, bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişidir öğretmen. Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya suya toprağa, nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma. Onu alır muasır medeniyetler haritasında yeri nere ise oraya koymak ister. İnsanlık, öğretmen sayesinde taşınmıştır medeniyetle. Öğretmendir karanlıklardan aydınlığa çıkaran, odur bizi buralara getiren, odur bize eğitimin bir bayrak yarışı olduğunu telkin eden. Odur bize hayatın diğer adının da insanca yaşamak olduğunu belleten" şeklinde konuştu.

Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın da konuşma yaptığı programın son bölümünde programa davet edilen öğretmenlere yemek ikramlarında bulunuldu.