Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı
Sarayönü'nde 24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cuma günü öğleden sonra Atatürk Anıtına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulurken, daha sonra Sarayönü...

Sarayönü'nde 24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cuma günü öğleden sonra Atatürk Anıtına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulurken, daha sonra Sarayönü Belediyesi'nin organize ettiği programla, öğretmenler günü kutlandı. Yemekli kutlama programına ilçede görev yapan tüm öğretmenlerin yanı sıra ilçeye emeği geçmiş emekli öğretmenler de katıldı.

Programda konuşan Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu Öğretmeni Ahmet Sağdıç, "Öğretmenlik bugünü gözden kaçırmadan geleceği kurgulayabilmektir. Tasarlayabilmektir. Öğretmenlerin ortaya koyduğu en büyük eser gelecektir." dedi.

Sarayönü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Cuma günü Sarayönü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı programla ilçenin öğretmenleri bir araya geldi.

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli törenler ve etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı kapsamında ise Sarayönü Gençlik Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen programa ilgi yoğun oldu. Programa katılanlar arasında Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, emekli ve çalışan öğretmenler yer aldı.

"En büyük eserimiz gelecektir"

Programda konuşan Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu Öğretmeni Ahmet Sağdıç, "Öğretmenlik bugünü gözden kaçırmadan geleceği kurgulayabilmektir. Tasarlayabilmektir. Öğretmenlerin ortaya koyduğu en büyük eser gelecektir. Öğretmenlik çocukların hayalini süsleyen, isteklerini dinleyen, geleceklerini şekillendiren, biçimlendiren bu yolda yürüyen kişidir. Eğitim hizmeti öğretmenin temel görevidir. Cinsiyet, dil din ırk ayrımı yapmaksızın her türlü vatan koşulunda görevinin başında olmaktır öğretmenlik. Kuşkusuz öğretmenlerin yaptığı hizmet karşılığını verecektir eninde sonunda. Hem bireylerin hem de ülkemizin sosyal kültürel ve ekonomik yönden kalkınmasında ve başarısında " dedi.

Öğretmenlere daha çok sahip çıkılmalı

Öğretmenlerin toplum içerisindeki statüsünün ve yerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Sağdıç, "Bugün dünyanın en seçkin, en soylu ve toplumda en kritik roller üstlenen benimde içinde bulunmaktan kıvanç duyduğum öğretmenleri bir kez daha anmak ve hatırlamak üzere düzenlenmiş özel bir gündür. Eğitimin başarısı ve ülkemizin geleceği için öğretmenlere daha çok sahip çıkılmalı, öğretmenlerin toplumda var olan statü ve yeri daha da güçlendirilmelidir. Öğretmenlere hak ettiği değerin verilmesinin hepimizin görevi olduğunu belirtmek istiyorum. Bu fırsatla bu yolda beyni ve gönlü gücüyle çaba gösteren tüm öğretmenlerin bu özel ve anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum." şeklinde konuştu.

Öğrenciler ödüllerini aldı

Konuşmanın ardından Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçede liseler arasında gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasında derece giren öğrencilere ödüllerini verdi. Ödül töreninin ardından programın son bölümünde programa davet edilen öğretmenlere yemek ikramlarında bulunuldu.