Öğretmenler iş bırakıyor! Konya’da eğitim duracak

Öğretmenler iş bırakıyor! Konya’da eğitim duracak
Konya’daki eğitim sendikaları, İstanbul’da yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülen okul müdürüne yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla yarın eylem yapacak. Okullarda ise ders yapılmayacak

İstanbul’da okul müdürü İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesi ile başlayan tepkiler eyleme dönüştü. Öğretmenler Türkiye genelinde tam gün derslere girmeyecek. Konya’da da eğitim sendikaları eylem yapacak.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisede okuyan Irak asıllı Türk vatandaşı 16 yaşındaki Y.K yaklaşık 5 ay önce öğretmenleri ve okul müdürü İbrahim Oktugan ile yaşadığı sorunlar nedeniyle okuldan atıldı. Bunu hazmedemeyen Y.K önceki gün silahla okul müdürü İbrahim Oktugan’ın odasına girerek, müdürü vurdu. Ağır yaralanan Oktugan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Y.K ise polis ekipleri tarafından yakalandı. Irak uyruklu Y.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İbrahim Oktugan’ın okuldan atılan yabancı uyruklu öğrenci tarafından planlı bir saldırıya uğrayarak yaşamını yitirmesi tüm ülkede tepki çekmişti. Eğitimcilere karşı yapılan saldırıda yıllarını eğitime veren bir eğitimcinin yaşamını yitirmesine tepkiler gelmeye devam ederken eğitim sendikaları eylem kararı aldı.

Eğitim sendikaları Türkiye’nin 81 ilinde 10 Mayıs Cuma günü okullarda iş bırakma eyleme yapacağını açıklarken, Konya’da ise Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapacak.
İlk ve orta dereceli okullarda ise yarın ders yapılmayacak.