Öğretmenlere diş sağlığı eğitimi

Öğretmenlere diş sağlığı eğitimi
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilkokul öğretmenlerine diş sağlığı ve flor vernik uygulaması ile ilgili eğitim semineri verildi.Belediye Düğün Salonu'nda yapılan seminere Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilkokul öğretmenlerine diş sağlığı ve flor vernik uygulaması ile ilgili eğitim semineri verildi.

Belediye Düğün Salonu'nda yapılan seminere Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebubekir Özkardaş, Diş Hekimi Dilara Harun ve öğretmenler katıldı. Seminerde konuşan Diş Hekimi Dilara Harun, şunları kaydetti:

“Diş ve diş eti hastalıkları Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunları arasında yer almaktadır. TÜİK verilerine göre ağız diş sağlığı hastalıkları son 6 ay içerisinde geçirilen hastalıklar sıralamasında 0-6 yaş grubunda ilk 5 sırayı alıyor. 7-14 yaş grubunda ilk sırayı alıyor. Genel sağlığın bir parçası olduğu halde hayatı doğrudan tehdit etmediği içinde yeteri kadar önemsemediğimizi düşünüyorum. Burada ki maksadım sadece size flor jel ve flor verniği anlatmak değil. Bunların yanı sıra diş sağlığımızın genel sağlığa ne kadar etki ettiği ile ilgili birtakım bilgilerde sunmak istiyorum. Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun ağız ve diş sağlığını korucu programı 2013-2014 eğitim öğretim yılının 1. sınıf öğrencilerine flor jel uygulaması yapılmasıyla başladı. Her yıl hedefimiz ilkokul 2. ve 3. sınıf öğrencilerine flor jel uygulamak ve 60 ayını doldurmuş ana sınıf öğrencilerine, 1.sınıf öğrencilerine ve 4.sınıf öğrencilerine tarama yapmak, eğitici faaliyetlerde bulunmak." dedi.