Okay’dan 18 Mart mesajı

Okay’dan 18 Mart mesajı
Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Kaymakam Okay, mesajında şu ifadelere yer verdi:“Aziz Milletimiz tarih boyunca birçok kahramanlığa asil kanıyla...

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Okay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Milletimiz tarih boyunca birçok kahramanlığa asil kanıyla imza atmıştır. En büyük destanı ki; sadece Türk tarihi değil tüm devletlerin tarihine geçmiş olan Çanakkale’dir.

Çanakkale; Türk’ün tarihe unutulmaz bir damga vurduğu, inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren, az rastlanır bir mücadelenin zaferidir. Bu destan anadan, yârdan, evlattan geçip vatan diye diye can verenlerin kanlarıyla yazdığı bir destan, Hakk’ın batılı yendiği zor bir imtihandır. Kimi Erzurumlu, kimi Konyalı, kimi Ardahanlı, kimi Urfalı sayısız koç yiğidin omuz omuza savaşarak yazdığı tarihtir Çanakkale.

Dünya tarihini değiştiren ve masa başında yapılan tüm planları suya düşüren bu zafer; aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur. Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 Mart günü, vatanı uğruna, seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla, “Şehitler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Bu kutlu zaferde göğsünü mermilere siper eden, ölümü de öldüren kahramanlar, övgülerin en güzeline layık olan şehitlerimiz asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü ve Şehitler Günü vesilesiyle, tarih boyunca şehadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”