Okul için zemin etüdü yapıldı

Okul için zemin etüdü yapıldı
Sarayönü Belediyesi'nin şehir meydanı ve eğitim kampüsü projesi için süreç işlemeye devam ediyor. Şehir meydanına çevrilecek alanda bulunan kız meslek lisesinin yeni yapılacak bir okula taşınması konusunda, Konya Büyükşehir...

Sarayönü Belediyesi'nin şehir meydanı ve eğitim kampüsü projesi için süreç işlemeye devam ediyor. Şehir meydanına çevrilecek alanda bulunan kız meslek lisesinin yeni yapılacak bir okula taşınması konusunda, Konya Büyükşehir Belediye Meclisinde, Başkanı Tahir Akyürek'e okul yapımı için protokol yapma yetkisi verilmesinin ardından çalışmalar başlatıldı. Okulun yapılacağı alanda zemin etüdü çalışmaları başlatıldı.

Çifte proje için Sarayönü Belediye Meclisi'nden geçen imar kararı, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilmişti. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylanan imarın ardından süreç işlemeye başladı.

Şehir meydanı ve eğitim kampüsü ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "Şehir meydanı projemizin hayata geçebilmesi için önce eğitim kampüsü projemizin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nin yanına 14 bin m² alana Kız Meslek Lisesi inşa edilecek. Bu şekilde Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte orta öğretim kurumları o bölgede toplanmış olacak. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri bir ortak alan yapmayı da planlıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi nin Aralık ayı toplantısında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi arasında okul yapımına ilişkin protokol yapma yetkisi Başkan Tahir Akyürek'e verildi. Kız Meslek Lisesi'nin inşa edilip okulun taşınmasının ardından hiç zaman kaybetmeden şehir meydanı projesini başlatacağız. Binanın yıkımından sonra Kız Meslek Lisesi'nin bahçesiyle yanındaki parkı birleştireceğiz. Bu alana yeşillikler içerisinde çok güzel bir şehir meydanı yapacağız. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde okulun inşa edileceği arsada zemin etütleri yapıldı." dedi.