Okul önlerine yaya geçidi

Okul önlerine yaya geçidi
Sarayönü Belediyesi tarafından ilçede yaya geçişinin yoğun olduğu alanlar ile okul çevrelerinde yaya geçiş çizgileri çizilerek yaya geçiş yerleri oluşturuldu.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada;...

Sarayönü Belediyesi tarafından ilçede yaya geçişinin yoğun olduğu alanlar ile okul çevrelerinde yaya geçiş çizgileri çizilerek yaya geçiş yerleri oluşturuldu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada; “İçişleri Bakanlığımız tarafından 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edilmesiyle birlikte Sarayönü Belediyesi olarak sürücülerde yayalara karşı farkındalık oluşturmak adına özel yaya yolları tasarladık. Sürücülerin yayalara yönelik dikkatini artırmak ve yayaların trafikte öncelik kazanmasını sağlamak amacıyla okul önlerinde yaya geçiş yerleri oluşturduk. Yeni yaya geçitleri sürücülerde farklı bir algılamayla optik yanılsama sağlayacak ve sürücüler de yayalara gereken duyarlılığı göstereceklerini temenni ediyorum. Bu yöntemde, yaya geçitleri, estetik bir kent görünümü oluşturarak sürücülerin yavaşlamasını ve daha dikkatli olmalarını sağlayacak. Yayaların da karşıdan karşıya güvenle geçmesinde etkili olacak. İlçemizde öncelikli olarak tüm okul çevrelerinde hayata geçirmeyi planladığımız proje ile çocuklarımızın trafikte daha dikkatli ve sürücülerin yaya geçidindeki yaya ya önem vermelerini istiyorum. Çünkü çocuklarımız geleceğimiz, geleceğimiz her şeyimizdir. Önceliğimiz yayalar olsun.” dedi.