Okul yararına deri toplanacak

Okul yararına deri toplanacak
Sarayönü İmam Hatip Lisesi ve Mezunları Derneği (SARİMDER) tarafından Saraç Mahallesi'nde yaptırılan okul inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor. Hayırseverlerin yardımları ile yükselen okul inşaatı Kurban da yardım bekliyor.İlim...

Sarayönü İmam Hatip Lisesi ve Mezunları Derneği (SARİMDER) tarafından Saraç Mahallesi'nde yaptırılan okul inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor. Hayırseverlerin yardımları ile yükselen okul inşaatı Kurban da yardım bekliyor.

İlim Yayma Vakfı'na ait 32 bin m² arazi üzerine hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan 32 derslik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Yurdu, Konferans Salonu ve Spor Salonu, toplanacak Kurban derileri ile daha da yükselecek. Kurban derileri inşaat alanında toplanacak.

12 Milyon Türk Lirasına mal olmasını beklenen inşaatta, şimdiye kadar okul için 4,5 milyon lira harcanarak inşaatın büyük bir bölümü tamamlandı. 32 derslikli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi'nin bir an önce tamamlanarak 2018 eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Sarayönü İmam Hatip Lisesi Mezunlar ve Mensupları Dernek Başkanı Ahmet Turan, dernek yönetimi olarak Allah'ın rızasını ve takdirini kazanmak için toplanan yardımlar ve hayırseverlerin katkıları ile yaptırılan okulun, inşaatın tamamlanabilmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve hayırseverlerin kapılarını tek tek çalmaya devam ettiklerini söyledi. Turan, "Dernek olarak bizde gazetemiz Sarayönü Manşet aracılığı ile tüm Sarayönü halkına, hayırseverlerimize, işadamlarımıza, sanayicilerimize, esnafımıza, çiftçi kardeşlerimizi, Kurban da bizlere yardımcı olmalarını hayra davetimizin duyurulmasını istiyoruz" dedi.

Kuban Bayramı nda kesilecek kurbanların derilerini itina ile toplayacaklarını belirten Turan, bu okulun tamamlanması için Sarayönü olarak biraz fazla gayret edip inşaatın biran önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

Kurban derilerinin okulun inşaat alanında toplanacağını kaydeden Turan, bunun yanı sıra araçlarla da evlerden deri toplanacağını dile getirdi.

Etiketler :