Okula başlama yaşı 69 ay olacak

Okula başlama yaşı 69 ay olacak
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası'nın tamamlandığını söyledi. Selçuk, okula başlama yaşının gelecek yıl değişeceğini de belirtti.“Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye okula başlama...

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası'nın tamamlandığını söyledi. Selçuk, okula başlama yaşının gelecek yıl değişeceğini de belirtti.

“Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye okula başlama yaşını 69 ay olarak önümüzdeki yıl uygulamaya başlayacağız” diyen Bakan Selçuk, “Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor.” ifadesini kullandı.

“Okul profili çalışması 13 Mart’ta kamuoyuna tanıtılacak”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okul profili adlı çalışmanın 13 Mart’ta açıklanacağını ve kamuoyuna tanıtılacağını bildirdi.

“Öğretmenlere yan alanlarda sertifikalar vereceğiz”

Selçuk, “Üniversitelerle yaptığımız anlaşmalarla öğretmenlere yan alanlarda sertifikalar vereceğiz. Öğretmenlerimizin açıkta kalması söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

“Amaç okulların ilerlemeleri hususunda farkındalık oluşturmak”

Okul profili konusunu açıklayan Selçuk, “Amaç hiçbir okulu birbiriyle yarıştırmak değil sadece kendi ilerlemeleri hususunda bir farkındalık oluşturmak. Bütün okullar iyi ya da kötü derken neye göre iyi ya da kötü, bunun akademik temelini kuruyoruz.” dedi.

Selçuk, hayırseverlerin okullara yaptırdıklarının okulun web sayfasından izlenmesine imkan sağlayacak yazılımın Nisanda hizmete gireceğini bildirdi.