Okullar uzaktan eğitimle başladı

Okullar uzaktan eğitimle başladı
Sarayönü’nde koronavirüs nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı. Uzaktan eğitimle açılan okullarda öğrencilerin olmaması bir ilk oldu.Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni eğitim öğretim dönemi...

Sarayönü’nde koronavirüs nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı. Uzaktan eğitimle açılan okullarda öğrencilerin olmaması bir ilk oldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni eğitim öğretim dönemi TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlatıldı.

Uzaktan eğitim, 18 Eylül Cuma gününe kadar sürecek, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime "aşamalı ve seyreltilmiş" şekilde geçilmesi planlanıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı, sabah 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ve ders zilinin çalınmasıyla yapıldı.

Uzaktan eğitim, 2019-2020 eğitim öğretim yılında, yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunma düzeylerini etkileyebilecek anahtar becerilerin güçlendirilmesine öncelik veren bir programla yürütülecek.

Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Bu dersler, yeni öğretim yılına başlarken öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini güçlendirmek, eksiklerini gidermeye yardımcı olmayı amaçlıyor.