Okullar yaz tatiline girdi

Okullar yaz tatiline girdi
Sarayönü'nde 2016-2017 eğitim öğretim yılı, öğrencilerin yaşadığı karne heyecanı ile sona erdi. İlçe merkezi ve taşra mahalle okullarında eğitim gören öğrenciler karnelerini aldı. Sarayönü'nde görev yapan öğretmenlerin...

Sarayönü'nde 2016-2017 eğitim öğretim yılı, öğrencilerin yaşadığı karne heyecanı ile sona erdi. İlçe merkezi ve taşra mahalle okullarında eğitim gören öğrenciler karnelerini aldı. Sarayönü'nde görev yapan öğretmenlerin yanı sıra karnelerini alan ilkokul, ortaokul ve lise çağında ki 5 bin 431 öğrenci yaz tatiline girdi. Yaz tatilin başlangıcını müjdeleyen karne töreni İsmail Kara Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

Sarayönü'nde merkez ve taşra mahalle okullarında eğitim gören toplam 5 bin 431 öğrenci Cuma günü karnelerini aldı. Sarayönü'nde Şubat ayında başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 9 Haziran Cuma günü tamamlandı.

Sarayönü'nde görev yapan öğretmenlerin yanı sıra, karnelerini alan ilkokul, ortaokul ve lise çağında ki 5 bin 431 öğrenci yaz tatiline girdi. Yaz tatilin başlangıcını müjdeleyen karne töreni İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Şube Müdürleri Barış Demir ve Metin Özdemir'in katılımı ile İsmail Kara Ortaokulu gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, öğrencilerin karnelerini verdi.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Şişman, “başarılı olarak takdir teşekkür alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Zayıf dersleri olan öğrencilerimiz de üzülmesin. Eğitim hayatı bir süreçtir. Gelecek sene iyi çalışarak zayıflarınızı düzeltebilirsiniz. Yaz tatili demek boş vakit geçirmek değildir. Kitap okuyarak, sosyal ve kültürel alanlarla araştırmalar yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, yoğun bir çalışma dönemi sonunda tatile giren tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu bir tatil geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Karne töreninde ayrıca TEOG'da büyük başarı elde eden Enes Uzal'i ödüllendiren Şişman, lise hayatında başarılar diledi.

Karne töreninin son bölümünde coşkulu şekilde okunan İstiklal Marşı ile öğrenciler üç aylık tatil dönemine girdi.

"Çocuklarınızı yargılamayın"

Törenin ardından açıklamada bulunan Şişman, velilerin tatile giren çocuklarını küçük de olsa ödüllendirmesi gerektiğini dile getirerek, "Karnelerdeki muhtemel olumsuzlukları ve başarısızlıkları çocuklarımızı yargılama aracı yaparak, kendilerine karşı sevgisini saygısını yitirmesine, okula ve hayata bakışını olumsuzlaştırmasına neden olacak boyutta bir davranış ve görüşmeden kaçınmalıdırlar. Onlara, her şeye rağmen sevdiğimizi ve en değerli varlığımız olduklarını hissettirmeliyiz. Tatili boş bir zaman dilimi olarak görmemeli, çocuklarımızla birlikte yapacağımız bir plan dahilinde dinlenme, eğlenme ve okuma zamanları oluşturmalıyız. Ders kitabı dışındaki kültür kitaplarının eğitimi destekleyici rolü bilinen bir gerçektir. Bu sebeple velilerimiz öğrencilerimizi kitap okumaları için yönlendirmeli, teşvik etmelidirler" dedi.