Okullarda beslenme denetimi

Okullarda beslenme denetimi
Sarayönü’nde okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması kapsamında uygulanan “Beslenme Dostu Okul Projesi” çalışmaları yürütülüyor.Eğitim...

Sarayönü’nde okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması kapsamında uygulanan “Beslenme Dostu Okul Projesi” çalışmaları yürütülüyor.

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla uygulanan Beyaz Bayrak projesinde başarılı olan okulların başvuruda bulunabildiği Beslenme Dostu Okul programı kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşturulan heyet, okullarla konu ile ilgili çalışmaları yürütüyor.

Heyet içerisinde yer alan öğretmen Hasan Ertuğan, yaptığı açıklamada, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın “Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Beyaz Bayrak sahibi okulların gönüllü olarak katılmakta oldukları Beslenme Dostu Okullar Programında müracaatta bulunan okul, şartları yetiren getirmesi durumunda ‘Beslenme Dostu Okul’ olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.” dedi.