Okuma etkinliği gerçekleştirildi

Okuma etkinliği gerçekleştirildi
Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi, 27 Mart-02 Nisan tarihleri arasında kutlanan 53'ncü Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, kitap okuma etkinliği düzenledi.Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen...

Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi, 27 Mart-02 Nisan tarihleri arasında kutlanan 53'ncü Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, kitap okuma etkinliği düzenledi.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte İlçe Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından okundu.

Etkinliğe Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, bazı daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kütüphane Müdürü Mevlüt Demirbaş'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Demirbaş konuşmasında, "Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan haftayı Kütüphaneler Haftası olarak kutluyoruz. Hafta süresince kütüphanemizi ziyaret ederek, Kütüphane ve kitaplar hakkında bilgi almanızı bu zenginliği görmenizi arzu etmekteyiz. 53. Kütüphaneler Haftası ana teması yeni enformasyon teknolojileri ve kütüphane. Enformasyon ya da daha yaygın kullanımı ile bilgi, insanoğlu için daima önem taşımış, daima ön planda bir yer işgal etmiştir. Bilgi sunan kütüphaneler son yıllarda teknoloji ile büyük bir etkileşim içine girmişlerdir. Mevcut bilgi birikiminin gereksinim duyanlara zamanında aktarılması sayesinde teknolojik gelişme hızlanmakta diğer yandan teknolojik yeniliklerin kütüphane birimlerine girmesiyle buralarda sunulan hizmet, nicelik, nitelik ve özellikle, hız yönünden değişikliğe uğramaktadır. Kütüphaneler hizmet üretirler. Ürettikleri hizmet ise bilimsel ve teknolojik gelişmeye paralel olarak gelişme göstermiş, bu sayede bilgiye çok kolay hale gelmiştir. Enformasyon çağı toplumda bireylerde ve kütüphanecilikte kaçınılmaz bir takım değişiklikleri ortaya çıkmasına neden olmuştur. Enformasyon çağının bireyi çağının köklü değişiklikleriyle karşı karşıya bulunmaktadır. Bu nedenle bireyin kendisini iyi yetiştirmesi, üretilen bilgiden geliştirilen teknolojiden zamanında haberdar olması gerekmektedir. Bu bireyden yapması beklenen şey doğru düşünmesi doğru kararlar vermesi ve bu kararları uygulamaya dönüştürürken ne yaptığından emin olmasıdır. Bilgisayarla bir yaşam bir yandan bireyin kendisini daha bilgili daha beceri kılmaya zorlamakta, bir yandan da bütün işleri bilgisayarın yüklenmesi nedeniyle bireylere bilgilerini arttırabilmeleri için boş zaman bırakmaktadır." dedi.

Programda kütüphaneden en çok yararlanan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'ndan 61 kitap okuyan Fatma Nur Kayıhan, 53 kitap okuyan Asude Yılmaz, 51 Kitap okuyan Berrin Ak'a ve ilk 20'ye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Program sonunda, Sarayönü Kaymakamlığı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından temin edilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Dağıtılan kitapların okunmasıyla etkinlik sona erdi.