Okuyarak zihin dünyanızı genişletin

Okuyarak zihin dünyanızı genişletin
Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, koronavirüs salgının nedeniyle okullarından ayrı kalan ve yaz tatiline giren öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.Kitap okumanın bir ders gibi algılanmaması...

Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, koronavirüs salgının nedeniyle okullarından ayrı kalan ve yaz tatiline giren öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Kitap okumanın bir ders gibi algılanmaması gerektiğini kaydeden Demirbaş, kitap okumanın insanın ufkunu açtığını, hayal gücünü genişlettiğini ve toplum içerisindeki statüsünün yükselmesine etki ettiğini söyledi.

Öğrenciler için kitap okumanın hayati önem taşıdığını dile getiren Demirbaş, “Öğrencilerimizin önlerinde yaklaşık üç ay sürecek bir tatil var. Elbette ki herkes bu tatilde ne yapacağını kendi şartlarına göre planlamıştır. En önemlisi ise bu kadar yorulan öğrencilerin dinlenmeyi hak etmeleri ve bu tatilde yeterince dinlenmeleri olacak. Ama bu dinlenmeleri okumayı yazmayı unutacak kadar boşa geçmemesi gerekir.” dedi.

Öğrencilerdeki sınav stresinin yaz tatilinde ortadan kalktığını kaydeden Demirbaş, “Öğrenciler ve ebeveynler şunu unutmamalı ki yaz tatili boşa geçirilmesi gereken zaman dilimi değildir. Aksine bu kadar rahat bir ortamda stresten uzak bir ortamda kitap okumanın önemi büyüktür. Bunu düşünmeli ve kitap okumaya başlamalılar. Çünkü bu rahat zamanlarında okudukları kitaplar onların kültürünü, bilgisini geliştirecek ve önümüzdeki yılda okul başarılarının yükselmesine katkıda bulunacaktır. Kitapla tanışmayan öğrenciler bu tatili bir fırsat bilip kitapla tanışmalılar. Çocuklarını kitapla tanıştırmayan ebeveynler bu tatili fırsat bilip çocuklarını kitapla tanıştırmalılar; kendileri de kitapla tanışmalılar. Kitapla geçirilen bir tatilin diğer tatilden ne kadar da farklı ve üstün olduğunu okullar açılırken çok daha rahat görecekler ve bir ömür boyu bunun meyvesini devşireceklerdir. Tüm öğrencilere kitap dolu bir tatil dilerim.” diye konuştu.