Olası yangınlara karşı uyarı !

Olası yangınlara karşı uyarı !
Sarayönü’nde hasat zamanı başlıyor. Geç gelen yağışlar nedeniyle hasat bir süre gecikirken, hububatın tamamen kuruması yangın riskini de beraberinde getiriyor. Tarla kenarlarına atılan izmarit ve cam şişe gibi yanıcı maddelerin...

Sarayönü’nde hasat zamanı başlıyor. Geç gelen yağışlar nedeniyle hasat bir süre gecikirken, hububatın tamamen kuruması yangın riskini de beraberinde getiriyor. Tarla kenarlarına atılan izmarit ve cam şişe gibi yanıcı maddelerin yanı sıra elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar tarlalar için risk oluşturuyor.

Hava sıcaklıklarının etkili olmaya başladığı Sarayönü’nde hasat zamanı gelen çiftçilerin en büyük korkusu yangın. Yağışlar nedeniyle hasat bir süre gecikirken, hububatın tamamen kuruması yangın riskini de beraberinde getiriyor. Tarla kenarlarına atılan izmarit ve cam şişe gibi yanıcı maddelerin yanı sıra elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar bile ova için risk oluşturuyor.

Tarla kenarlarına atılan izmarit ve cam şişelerden doğabilecek istenmeyen bir yangınla bütün bir senenin emeğini kül olmaması için uyarıda bulunan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak vatandaşlar ve sürücüleri tarla kenarlarına izmarit, cam gibi yanıcı madde atmamalarını ve bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Yaz aylarında vatandaşların anız, ekin ve ot yangınlarına karşı daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Başkan Solak, “Özellikle hasat dönemine girdiğimiz şu günlerde tarlalarda çalışan çiftçilerin yanı sıra araç sürücülerinin de daha dikkatli olması gerekiyor.

Meteorolojik verilere göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarında artış gözleneceği beklenmektedir. Bu durum yangın riskinin artmasına yol açmaktadır.

Vatandaşlarımızın bu durumu dikkate alarak çıkması muhtemel yangınlara karşı çok dikkatli olmaları ve yaz aylarında her türlü açık ateş, anız, piknik ve kamp ateşi yakmaktan kaçınmaları çok önemli.

Tarlalarda çalışan çiftçilerin yanı sıra araç sürücülerinin de içtikleri sigaraların izmaritlerini asla gelişi güzel atmamaları gerekiyor” dedi

Yangınların, en çok sigara izmariti ve kırık cam parçalarının güneş ışınlarının yol açtığı kıvılcımlar nedeniyle meydana geldiği hatırlatılan Solak, "Bir sigara izmariti ya da güneş ışınlarına maruz kalan kırık camlar ve pet şişeler mercek görevi görerek yangın çıkarıyor. Yol kenarlarında kuruyan otların içine atılacak bir izmarit, birçok hububat ekili tarlanın yanıp kül olmasına yeter de artar.

Buda birçok insanın bir yıllık emeğinin yok olması demek. Hem çevremizi, hem doğamızı hem de başkalarının hayatını ve malını tehlikeye atmamak için kırsalda ve ilçe merkezinde yangınlara karşı duyarlı ve çok dikkatli olmalıyız.” şeklinde konuştu.