Ozan Mahmut AKAY

Ozan Mahmut AKAY

ÖLÜM ACI AMA GERÇEK

Ölüm acı ama gerçek,

Bu fani yalan dünyada.

Gelenler elbet göçecek,

Bu fani yalan dünyada.

***

Derler “bol olsun “ toprağın,

Duymaz ki iki kulağın,

Kesilir yerden ayağın,

Bu fani yalan dünyada.

***

Duyulmaz olur gür sesin,

Dünyada mihmansın kesin,

Artık mezarlık adresin,

Bu fani yalan dünyada.

***

Mahmut,dost ara hakiki,

Kader birdir olmaz iki,

Sanma ki kalırsın baki,

Bu fani yalan dünyada.

***

Ozan Mahmut AKAY(Aşık Harrani)

ÖZGEÇMİŞİ

1964 Yılında Mardin dünyaya geldi. A.Ö.F. Halkla ilişkiler Bölümünden mezun oldu

İlk şiir kitabım “ Daha Şüphen mi Var “ 1996 yılında, İkinci şiir kitabım “ Ölüm Acı Ama Gerçek “ 2000 yılında, üçüncü şiir kitabım “Yürüyorum Ozanlıkta “ Dördüncü şiir kitabım “Sarı Gülüm” 2001 yılında, Beşinci şiir kitabım, ”Umutlarım Yelken Gibi” Altıncı şiir kitabım “Kara Sevdam” 2002” yılında, Yedinci şiir kitabım, ”Seni Kalbime Gömdüm”2002 yılında, Sekizinci şiir kitabım “Yüreğim Bir Yanardağ” 2003 yılında, dokuzuncu şiir kitabım “Tek Başına Hayatım” 2004 yılında, onuncu şiir kitabım “Ela Gözlerin” 2004 yılında, on birinci şiir kitabım “Aynalar” 2005 yılında, on ikinci şiir kitabım “Derdin Sardı Bedenimi” 2005 yılında , on üçüncü şiir Kitabım “Ölesiye Sevmek” 2006 yılında, on dördüncü şiir kitabım “Anlatamadım” 2018 yılında ,on beşinci şiir kitabım “Bilmem Hatırlar mı Beni ? “ 2023 yılında, on altıncı şiir kitabım “İki Gözüm İki Çeşme “ 2023 yılında ve on yedinci şiir kitabım “ Hakka Doğru Yürüyorum” 2023 yılında yayımlandı.

Şiirlerim çeşitli ulusal ve yerel gazetelerde, Çağrı, Gülpınar, Kümbet, Simav Anadolu, Ozan Ağacı, Bizim Ece, Anasam, Sevgi Yolu, Antoloji, Sarı zeybek gibi Sanat ve Kültür dergilerinde ve muhtelif antoloji kitaplarında yayımlanmıştır.

Elvan yayınlarının yayınlamış olduğu “ Türkiye de Yaşayan Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi” ve “ Türkiye Edebiyatçılar Ve Kültür Adamları Ansiklopedisi” nde yer aldım. Mayıs-2001 tarihinde Edirne Haber Gazetesi’nin açmış olduğu “Kadın ve Anne “ konulu şiir yarışmasında “Altın Kalpli Bu Kadınlar” şiirimle ödül aldım. Amatörce saz çalmaktayım. Akrostiş, Didaktik, Pastoral, Hamesi, rubai, mani, serbest ve hece vezniyle şiirler yazmaktayım. Bazı şiirlerimde “ AşıkHarrani “ mahlasını kullanmaktayım. Kısa adı İLESAM olan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ve Eskişehir Şairler Derneği üyesiyim

Halen Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü Sarayönü/KONYA’ da Şef olarak çalışmaya devam etmekteyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ozan Mahmut AKAY Arşivi