"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliği

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliği
Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında Sarayönü'nde etkinlik gerçekleştirildi.İçişleri Bakanlığınca...

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında Sarayönü'nde etkinlik gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilen 2019 yılında uygulamalar Sarayönü'nde de başladı. Uygulanmaya başlayan yeni düzenlemeyle artık okul önlerinde, okul geçişlerinde veya yaya geçişlerinde eğer bir polis ya da işaret olmasa dahi oralar yaya geçidi olarak işaretlenmiş ise araçların durmaları gerekiyor.

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği tarafından düzenlenen etkinlikte sürücüler ve yayalar bilgilendirildi. Etkinliğe Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman da katıldı.

Yaya geçişlerindeki farkındalığı artırmak için uygulamalar yapan emniyet ekipleri, sürücülere ve öğrencilere broşür dağıtarak yaya önceliğiyle ilgili bilgilendirme yaptı. Ekipler, kavşaklarda ve yaya geçitlerinde geçiş önceliğini yayalara vermeyen sürücülere cezai işlem uygulanacağı uyarısında da bulundu.

"Duyarlılık oluşturmalıyız"

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bir duyarlılık oluşturmak, farkındalık oluşturmak için 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla bir eylem planladık ve o çerçevede sokaktayız. 2019 yılını da yaya öncelikli bir trafik yılı olarak ifade edip bu eylemleri belirli frekanslarda belirli periyotlarda da sürdürmeye devam edeceğiz. Buradaki amacımız, bir farkındalık oluşturmak, duyarlılık oluşturmak ve bir algı oluşturmaktır. Trafiğin ülkenin çok önemli bir sorunu olduğunu, trafik kazalarının çok büyük kayıplar oluşturduğunu kamuoyuyla paylaşmaktır. Rakamını bile ifade etmekte ürktüğümüz, çekindiğimiz çok yüksek bir kaybımız var. 10 bine yakın vatandaşımız 1 yılda trafikte hayatını kaybediyor. Bu önemli sorunu hep beraber yüksek bir duyarlılıkla kucaklamak, sahiplenmek ve o konuyu bir bilinç haline getirip bu alanda daha titiz ve dikkatli olmak zorundayız" şeklinde konuştu.