Onlar kurdu, biz yaşatacağız!

Onlar kurdu, biz yaşatacağız!
Ülkemizin 95’nci kuruluş yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sarayönü'nde, coşkudan uzak bir havada, prosedür gereği çeşitli etkinliklerle kutladı. Pazar günü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk...

Ülkemizin 95’nci kuruluş yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sarayönü'nde, coşkudan uzak bir havada, prosedür gereği çeşitli etkinliklerle kutladı. Pazar günü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daire amirleri ve öğrencilerin katılımı ile Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, çelenklerini Atatürk anıtına sundu. Pazartesi günü devam eden kutlamalar kapsamında Sarayönü İsmail Kara Ortaokulu, program organize etti. Kutlama programında Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nun yarısının boş kalması dikkat çekti.

Sarayönü’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yaşı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında, çelenk töreni 28 Ekim Pazar günü öğleden sonra gerçekleştirildi. Çelenk törenine Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, daire amirleri, bazı STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşu gerçekleştirilerek İstiklal Marşı okundu. Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen çelenk töreninin ardından, Kaymakam Tarık Bahadır, Kaymakamlıkta tebrikleri kabul etti.

29 Ekim 2018 Pazartesi günü devam eden kutlamalar kapsamında Sarayönü İsmail Kara Ortaokulu tarafından organize edilen program için Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda bir araya gelindi. Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, bazı daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, birkaç aile ve az sayıda öğrencinin katıldığı kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

29 Ekim bir doğum günüdür

Günün anlam ve önemini belirten konuşma okul öğretmenlerinden Ahmet Aksoy tarafından gerçekleştirildi. Aksoy yaptığı konuşmada, "Bugün, yarınlarımızın mimarı olan Atatürk'ün bize cumhuriyeti armağan edişinin 95'nci yıldönümünü kutluyoruz. 29 Ekim bir doğum günüdür. Çağdaş bir ulusun doğum günü. Bir çağdaşlaşma projesinin, büyük bir atılımın başladığı gündür. Biz Cumhuriyetle 95 yıl önce buluştuk; hala onunla yaşıyoruz. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur."dedi.

"En büyük dönüm noktalarından"

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Tarık Bahadır ise "bilindiği gibi , büyük Atatürk'ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare" olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyet'le taçlandırarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak geçekleştirilmiştir. Türk insanı Cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun bilincindedir. Cumhuriyet ve onun kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi, okunan şiirler ve söylenen şarkılarla program sona erdi.