Organik Tarım destekleme başvuruları başladı

Organik Tarım destekleme başvuruları başladı
Sarayönü’nde organik tarım yapan üreticiler için organik tarım destekleme başvuruları başladı.Organik Tarım Desteğinden faydalanmak isteyen organik tarım üretimi yapan üreticilerin, 29 Mart 2021 tarihinin mesai bitimine kadar...

Sarayönü’nde organik tarım yapan üreticiler için organik tarım destekleme başvuruları başladı.

Organik Tarım Desteğinden faydalanmak isteyen organik tarım üretimi yapan üreticilerin, 29 Mart 2021 tarihinin mesai bitimine kadar ÇKS' de kayıtlı oldukları ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Üreticiler başvurularını başvuru dilekçesi ile yapacaklar.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılına ait yapılacak olan destekleme ödenmesi ile ilgili ödemeye ilişkin usul ve esaslar açıklandı.

OTD ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliğine göre organik tarım yapan, OTBİS'de ve ÇKS'de 2020 üretim yılında kayıtlı, 2020 yılı hasadını gerçekleştirmiş, ürettiği ürüne ürün sertifikası düzenlenmiş ve bu Tebliğde Organik Tarım Desteği uygulamaları ile ilgili belirtilen usul ve esaslara göre başvuru yapan çiftçilere yapılır.

Ayrıca bu sene bakanlık tarafından Organik Tarım Destekleme Ödemelerinde ilk defa;

2016, 2017, 2018 ve 2019 üretim yılları içerisinde toplam dört üretim yılı OTD ödemesi almış olan araziler, 2020 üretim yılında OTD'den faydalanamayacak.

Ancak destekleme belge teslim bitiş tarihi itibariyle DİTAP'a kayıtlı olan ve 2020 üretim yılında organik tarım yapan çiftçilere ait araziler bir defaya mahsus olmak üzere ilave olarak 2020 üretim yılı OTD ödemelerinden faydalandırılacak.