Orhan Erdem Sarayönü'ne geldi

Orhan Erdem Sarayönü'ne geldi
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasına destek istemek için geldiği Sarayönü'nde, ilçenin eğitim konularıyla da yakından ilgilendi.Ziyaretlerine Ladik mahallesinde başlayan...

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasına destek istemek için geldiği Sarayönü'nde, ilçenin eğitim konularıyla da yakından ilgilendi.

Ziyaretlerine Ladik mahallesinde başlayan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi binalarında incelemelerde bulundu. Okullarla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman'dan bilgi alan Orhan Erdem, okulların eksikleriyle ilgileneceğini söyledi. Erdem, daha sonra Ladik mahallesi esnaflarını ziyaret etti.

Daha sonra Sarayönü ilçe merkezine geçen Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kaymakam Tarık Bahadır'ı ziyaret etti. Kaymakam Bahadır ve Başkan Nafiz Solak, ilçede sorun olan öğretmen açığı konusuna değinerek Erdem'den bu açığın bir an önce kapanması için yardım istedi. Öğretmen açığı konusuyla ilgileneceğini ifade eden Orhan Erdem, eksiklerin bir an önce giderileceğini söyledi.

İnşaatı devam eden Sarayönü İmam Hatip Lisesi inşaatını da inceleyen Orhan Erdem, yetkililerden bilgi alarak inşaatın eksiklerini ve yurt yapımını 2017 yatırım planına aldırma sözü verdi. Sarayönü esnaflarını da ziyaret eden Erdem, ziyaretini bu şekilde sonlandırdı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, şehir meydanı projesinin önünü açacak yeni kız meslek lisesi binası yapımı konusunda Orhan Erdem'in büyük bir müjde verdiğini söyledi. Solak, Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen protokol yetki belgesinin olumlu görüş bildirilerek yazıldığını öğrendiklerini belirtti.