Orman yangınına müdahalede yol kat ettik

Orman yangınına müdahalede yol kat ettik
Orman yangınları ile ilgili çıkarılan istatistikler dünya genelinde her yıl milyonlarca hektar orman arazisinin yanarak yok olduğunu gösteriyor. Orman arazilerinin yok olmasını engellemek için de ekipler tüm gayretlerini gösteriyor.

2023 yılında orman yangınları yanan alan sıralamasında ülkemiz; gelişmiş teknolojik imkanlarla yürüttüğü etkin mücadele sayesinde oldukça iyi bir konuma geldi. İstatistiklere göre 2023 yılında 18,5 milyon hektar alan ile Kanada en çok orman arazisini kaybeden ülkeler arasında ilk sıraya yerleşti.

orman-yanginina-mudehalede-yol-kat-ettik-2.jpg

Türkiye ise 15 bin hektar alan ile sekizinci sırada yer aldı. Kanada'yı sırasıyla 462 bin hektar ile Amerika, 175 bin hektar ile Yunanistan, 98 bin hektar ile İtalya, 91 bin hektar ile İspanya, 37 bin hektar ile Portekiz ve 22 bin hektar ile Türkiye izledi.

orman-yanginina-mudehalede-yol-kat-ettik-1.jpg

Tarım Orman Bakanlığı yetkilileri ''Gönül ister ki tek bir kıvılcım #YeşilVatan'a düşmesin ve ormanlarımız zarar görmesin. Ancak her yıl çeşitli faktörlerle dünyada ve ülkemizde orman yangınları meydana geliyor. Amacımız, geleceğimizin teminatı ormanlarımızı başta köklü tecrübeye sahip Orman Genel Müdürlüğü teşkilatımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın desteğiyle korumaya devam etmek. Gelin yangınlara #SebepOlma'yalım, #YeşilVatan'ı hep birlikte koruyalım.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.