Ortadoğu'dan kangallara yoğun talep

Ortadoğu'dan kangallara yoğun talep
Dünyaca ünlü Kangal çoban köpeklerine, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu ülkeleri yoğun ilgi gösterdi. Sivaslı bir yetiştirici ilk etapta 10 Kangal köpeğini ihraç etmeye hazırlanıyor.

Sivas’ın simgesi haline gelen ve dünyanın en iyi sürü koruma köpeği olarak bilinen Kangal çoban köpeklerine, Ortadoğu ülkeleri yoğun ilgi gösteriyor. Aslan ve kaplan gibi yırtıcılara duydukları merakla bilinen Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler, bu kez rotayı “Anadolu aslanı” olarak anılan Kangallara çevirdi.

ortadogudan-kangallara-yogun-talep1.jpg

Sıcak iklimlere da kolayca uyum sağlayabilen Kangallar, bu ülkelerde büyük sürülerin korunması görevini üstlenecek. Yurt dışına gönderilmeden önce kuduz titrasyon testi, mikroçip uygulamaları, kimliklendirme ve aşı işlemleri gibi resmi prosedürlerden geçecek olan köpekler, gerekli belgelerin tamamlanmasının ardından teslim edilecek.

ortadogudan-kangallara-yogun-talep2.jpg

Sivaslı Kangal üreticisi Umut Taşdelen, ilk parti için 10 yetişkin köpeğin hazırlandığını belirterek şunları söyledi:
"Kangal köpeklerimiz, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden ciddi manada talep görüyor. Milli değerimizin oralarda görev yapması, bizleri temsil etmesi onur veriyor. Kangal köpeklerinin en büyük özelliklerinden birisi bekçilik ve sürülerde kullanılması. Orada da ciddi manada sürü olduğu için bizlerle iletişim kurdular. İlk etapta 10 adet yetişkinle başladık. Devamının geleceğini düşünüyoruz. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra köpeklerimizi o taraflara göndermeyi planlıyoruz."

ortadogudan-kangallara-yogun-talep3.jpg

Kangal köpeklerine olan uluslararası talebin artması, Türkiye’nin yerli hayvan ırklarına olan ilgiyi ve ihracat potansiyelini de artırıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.