OSB altyapı projelerinin ihalesi yapıldı

OSB altyapı projelerinin ihalesi yapıldı
Sarayönü’nün yıllardır hayali olan ve son dönemlerde atılan adımlarla birlikte oldukça hızlı bir şekilde yol kat eden Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin altyapı çalışmalarına start verildi.Geçtiğimiz hafta ihalesi...

Sarayönü’nün yıllardır hayali olan ve son dönemlerde atılan adımlarla birlikte oldukça hızlı bir şekilde yol kat eden Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin altyapı çalışmalarına start verildi.

Geçtiğimiz hafta ihalesi yapılan altyapı projelerine, ince elenip sık dokunan 8 firma arasından kazanan yüklenici firma önümüzde ki dönem de sahaya inerek, saha çalışmalarına başlayacak.

Nafiz Solak

Sarayönü’nün yıllardır hayali olan Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi (OSB)‘nin altyapı çalışmaları ile ilgili ihalesi yapılarak çalışmalara start verildi.  8 firma arasından kazanan yüklenici firma önümüzde ki dönem de sahaya inerek, saha çalışmalarına başlayacak.

Organize Sanayi Bölgesinin, ilçenin çehresini değiştirerek Sarayönü’nü Konya’nın uydu kenti haline getirecek en önemli projelerin başında geldiğini belirten Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak; “Çalışmalarına aralıksız devam edilen Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir mesafe daha kat edildi. Geçtiğimi hafta içerisinden altyapı ihalelerine start verilen Sarayönü OSB’nin, altyapı ihalesine sekiz firma katılmış olup tüm altyapıları içeren detaylı bir altyapı proje çalışmasına başlanılmıştır.

Ekim ayı içerisinde karara bağlanacak altyapı proje ihalesi gelecek yıllara hizmet sağlayacak altyapının ana omurgasını oluşturacak olup tüm organize sanayi bölgesini ve genişleme bölgelerinin altyapı hizmetini karşılayabilecek nitelikte hazırlanmaktadır.

Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde idari binasının tadilatına başlanan OSB hizmet binasının Kasım ayı içerisinde açılması planlanmaktadır. Yeni yerinde hizmetlerine devam edecek olan OSB ve artık kurumsal olarak yoluna devam edecek.

700’e ulaşan başvuru sayısı ile her geçen gün katma değeri katlanarak büyüyen Sarayönü OSB titizlikle yapılan çalışmalarla yatırım yapacak sanayiciye en iyi ve en konforlu çalışma ortamını oluşturacak çalışmaları planlamaktadır.

Katma değeri artan bölgemizde belediyemiz tarafından imar planları oluşturulan sanayi parselimize geçtiğimiz günlerde fabrika inşasına başlayan Lamcı Ayakkabı ve yakın bir zamanda başlayacak olan Cam Plaza ve Alamaç Makine Teknolojide kısa bir süre sonra yatırımına başlıyor.

OSB için lojistik sağlayacak olan bu bölge, şimdiden katma değerin hangi noktaya geldiğinin bir ölçüsü olarak ta gözükmektedir.” Dedi.

 

OSB içerisinde hizmet destek alanları da oluşturuluyor

Sarayönü OSB’nin oldukça kompleks ve bütün bir yapıya sahip olacağını belirten Başkan Solak; “OSB bölgesi çok kompleks tesisler olduğu için pek çok fabrikayı bir arada bulunduracağı için, orada ki fabrikaların ve çalışanların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için hizmet destek alanları oluşturulmaktadır. Hizmet destek alanları özelinde mülkiyeti OSB’ye ait olup 100 m2 ile 1000 m2 arasında değişen ebatlarda dükkanlar, küçük atölyeler, tamirhaneler, market, pastane, restoran, sağlık kabini, hırdavat malzemeleri vb hizmet sağlayıcı unsurlar için kullanılacak olup OSB’ye hitap etmesinin dışında ilçe halkımıza da hitap edecek meslek disiplinlerini de içerisine barındıracaktır. Çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir.” şeklinde konuştu