OSB yönetimi belirlendi

OSB yönetimi belirlendi
Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) müteşebbis heyeti Salı günü gerçekleştirdiği toplantıyla yönetim kurulunu belirledi. OSB Müdürlüğü’nün kuruluş protokolü tamamlanıp yönetim kurulunun oluşturulmasının ardından...

Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) müteşebbis heyeti Salı günü gerçekleştirdiği toplantıyla yönetim kurulunu belirledi. OSB Müdürlüğü’nün kuruluş protokolü tamamlanıp yönetim kurulunun oluşturulmasının ardından kararlar tescil için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunuldu.

Sarayönü için bir milat niteliği taşıyan toplantıda, yönetim kurulu, Fahrettin Kulu başkanlığında ve Nafiz Solak başkan vekilliğinde, Mustafa Arslan, Mahmut Keleş ve İbrahim Bozkurt Çağlayan’dan oluşturuldu.

Müteşebbis heyet başkanlığına ise Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, başkan vekilliğinde, Belediye Başkanı Nafiz Solak oy birliği ile seçildi.

Sarayönü’nde beş buçuk yıldır çalışmaları süren OSB projesinin resmi ilk toplantısı gerçekleştirildi. OSB Müdürlüğü’nün tüzel kişilik kazanmasının ilk aşaması müteşebbis heyet tarafından alınan kararların Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bildirilmesiyle tamamlandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş; “Ben göreve geldiğimde aslında hazır ve çok önemli bir projeyi bulmuş oldum.  Sarayönü Organize Sanayi Projesi ilçemiz adına çok önemli yatırımların başında geliyor. İlçemizin Konya’ya yakınlığı, Afyon-İstanbul karayoluna yakınlığı, demiryollarının sanayi bölgemiz yakınından geçiyor olması, sanayi yatırımlarında teşvik kapsamında olması ve doğalgaz kullanımı gibi birçok avantajlı durum nedeniyle Sarayönü OSB’nin değerine değer katıyor. Umarım en kısa sürede kurulması tamamlanır. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam Göktaş’ın konuşmasının ardından Sarayönü için bir milat niteliği taşıyan toplantıda, OSM Müdürlüğü yönetim kurulu da oluşturuldu.

Toplantının ilk gündem maddesinde Sarayönü OSB katılım payı oranlarına göre müteşebbis heyet üyelerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Oluşuma katılan kurum ve kuruluşların temsilci üyelerinin katılım payı oranına göre temsilci üye sayıları ile organize sanayi bölgemizin organlarının ve organlar içindeki görev dağılımı belirlendi.

Müteşebbis heyet 15 kişiden oluştu

Müteşebbis heyette Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Mahmut Keleş, İsmet Osmanoğlu, Mehmet Olgun, Kazım Öztürk, İbrahim Bozkurt Çağlayan, Süreyya İlerigiden, Fahrettin Kulu, Ömer Çoktosun, Kâmil Şeflek, Hasan Hüseyin Esfendiyar, Murat Can, Mustafa Arslan, Can Kılıç yer aldı.

Katılım oranları ise Konya Valiliği Yatırı İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yüzde 20, Konya Büyükşehir Belediyesi yüzde 20, Sarayönü Belediyesi yüzde 13,34, Konya Sanayi Odası yüzde 13,33, Konya Ticaret Odası yüzde 20, Konya Ticaret Borsası yüzde 13,33 olarak belirlendi.

Müteşebbis heyetin belirlenmesinin ardından yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi.

Yönetim kurulu Fahrettin Kulu başkanlığında ve Nafiz Solak başkan vekilliğinde, Mustafa Arslan, Mahmut Keleş ve İbrahim Bozkurt Çağlayan’dan oluştu.

Sarayönü için tarihi bir gün

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Konya sanayisi için bir cazibe merkezi olacak olan Sarayönü OSB Müdürlüğü’nün kuruluş protokolü tamamlandı. Protokolle birlikte yönetim kurulu belirlendi ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü kuruluşu için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayı ile birlikte resmi olarak müdürlük kurulmuş olacak. 2021 yılı içerisinde tescili tamamlanacak olan Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün iş ve işlemleri alınacak kararlarla hızlı bir şekilde icraata geçirilecek. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sarayönü için hayati önem taşıyan OSB için uzun zamandır çalıştıklarını ifade eden Solak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Toplamda 3 milyon metrekarelik ve yüzde 80i belediyemize ait bir alanda sektörel bazda karma bir organize sanayi bölgesi ilçemize kuruluyor. Belediyemiz ile Tetik Subap AŞ arasında 25 yıllık süre gelen bir davayı anlaşma yoluyla sona erdirdik. Bu alan ile birlikte artık bölgede kamulaştırma ile ilgili bir sorun da kalmadı.

Şimdi çok önemli yatırımların yapılacağı bir sanayi bölgesi kuruluyor. Bölgemizin 4 grup sanayi bölgesi olması çok önemli teşviklerin alınması bakımından da çok avantajlı. Demiryolları ve doğalgaz da sanayi bölgemiz için çok büyük bir avantaj. Ayriyeten Sarayönü OSB’den Kurşunlu kavşağına çıkacak 30 metre genişliğindeki yolun açılması ile sanayi bölgemiz Konya’ya 10 km daha yaklaşmış olacak.

Bundan sonraki süreçte imar plan değişiklikleri yapılacak ve bakanlığa gönderilecek onaylandıktan sonra çalışmalarımız başlayacak. Bir taraftan ön talepleri topluyoruz. Şu anda 250’nin üzerinde başvuru var. Sanayiciler bölgemizi yakından takip ediliyor.

İnşallah buraya doğru yatımılar gelir. Temeldeki hedefimiz çevresel etkileri en düşük teknolojik firmalar gelir ve ilçemiz sanayi bakımından genişlerken daha da yaşanabilir bir bölge olur. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum”