OSB'de ulaşım demiryoluyla sağlanacak

OSB'de ulaşım demiryoluyla sağlanacak
Sarayönü'nde kurulum aşamaları devam eden Organize Sanayi Bölgesi için, demiryolu taşımacılığına imkan sağlayacak düzenlemeler başlatıldı. İlçe merkezinden geçen demiryolundan Organize Sanayi Bölgesi'ne ayrılacak makas...

Sarayönü'nde kurulum aşamaları devam eden Organize Sanayi Bölgesi için, demiryolu taşımacılığına imkan sağlayacak düzenlemeler başlatıldı. İlçe merkezinden geçen demiryolundan Organize Sanayi Bölgesi'ne ayrılacak makas ile konar yolu paralelinde 3 bin 500 metre uzunluğunda 5 adet demiryolu hattı döşenecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Organize Sanayi Bölgesi'nin demiryolu bağlantısı ile ilgili başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm imkanlara sahip olması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Solak, yaptığı açıklamada, "Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi içerisine uzanacak demiryolu ile ilgili taslak çalışma için TCDD Afyon 7. Bölge Müdürlüğü'nden bir heyet ilçemizde gelerek yerinde incelemelerde bulundu. Belediyemiz tarafından koordinat ve imar çalışması yürütülen çevre planı üzerinden teknik incelemeler yapılarak bununla ilgili demiryolu hat çalışması şekillendirildi. Konar yolu paralelinde Organize Sanayi Bölgesi sınırına kadar uzanan yaklaşık 3 bin 500 metrelik 5 adet demiryolu hattı döşenecek." dedi.

Lojistik merkez oluşturulacak

Bu yatırım ile Organize Sanayi Bölgesinde bir lojistik merkez oluşturulacağını anlatan Nafiz Solak, "Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi'nden yüklemenin doğrudan demiryoluna yapılabildiği bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturmayı planlıyoruz. Doğrudan demiryolu bağlantısı bulunan Organize Sanayi Bölgemiz özellikle ağır sanayi firmaları için oldukça cazip bir imkan oluşturacaktır. Belediyemiz ve TCDD Afyon 7. Bölge Müdürlüğü ile koordineli yürütülen bu çalışma ile Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılacak imar planı için gerekli teknik çalışmalar ile demiryolu için ayrılan alan belirlenmiş olacak. Bu şekilde demiryolu ulaşım ayağı tamamlanacak. Doğrudan deniz yoluna ulaşım sağlayacak taşımacılık, ithalat ve ihracat yapacak firmalar için oldukça önemli bir avantaj sağlayacak." şeklinde konuştu.

Demiryolunun önemi artıyor

Belediye Başkanı Nafiz Solak, demiryolu ulaşımının her geçen gün önemini arttırdığını kaydederek, şunları söyledi: "Ülkemizde demiryolu yatırımlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. İlçemizden geçen demiryolu da sonsuz ray sistemi ile yenilenerek hızlı tren taşımacığına uygun duruma getirildi. Aldığımız bilgilere göre gelecek yıllarda elektrifikasyon sistemi de kurulacak. İlerleyen yıllarda yük taşımacığında demiryolları büyük önem kazanacak. Demiryolu birinci öncelikli olarak en güvenilir ve ucuz taşıma yöntemi. Bizde Organize Sanayi Bölgemizi, gelecekteki ihtiyaçlara da cevap verebilecek şekilde şekillendirmek istiyoruz."