Otizmde farkındalık projesi yapıldı

Otizmde farkındalık projesi yapıldı
Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu tarafından "yeni nesil otizmin farkında" isimli etwinning projesi düzenlendi.Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdürü Kadir Arslan, proje ile ilgili olarak bilgi verdi.Arslan yaptığı...

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu tarafından "yeni nesil otizmin farkında" isimli etwinning projesi düzenlendi.

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdürü Kadir Arslan, proje ile ilgili olarak bilgi verdi.

Arslan yaptığı açıklamada, "Avrupa'da okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan etwinning, iletişim kurma, iş birliği yapma, projeler geliştirme, paylaşma, kısacası avrupadaki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmaktır. Bu bağlamda, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu olarak "yeni nesil otizmin farkında" projesini hayata geçirdik. Özel eğitim sınıfı öğretmenimiz Erkan Erol tarafından hazırlanan bu projeyi, 6 farklı ülkeden 17 katılımcı okul ile birlikte yürüttük." dedi.

Proje faaliyetlerinden bahseden Özel Eğitim Öğretmeni Erkan Erol ise şöyle konuştu: "proje kapsamında otizmle ilgili slaytlar hazırladık. Bu slaytlar 2, 3 ve 4'ncü sınıf  öğrencilerimize izletildi. Sonrasında öğrencilerimizin soruları cevaplandı ve otizmi anlatan bir resim yapmaları istendi. Bu resimler arasından her şubeden birinciler belirlenerek etwinning sitesinde paylaşıldı. Yapılan bu projede amaç yeni neslinde otizm konusunda bir farkındalık oluşturmaktır. Otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu öğrencilerimize fark ettirmek istedik. Bu sayede gelecek neslin otizmli bireyleri kabullenmesi daha kolay olacaktır. Şu anda dünyada her doğan 25 çocuktan 1 tanesi otizmli olarak doğuyor. Otizmin bilinmemesi ve otizmli bireylerin dışlanması toplumda önyargılara neden olmaktadır. Bu önyargılar, otizmlilerin toplumla kaynaşmasını önlemektedir. Bu proje ile ön yargıları kırma noktasında bir adım attık."