Oto tamircilerin kış bakımı mesaisi başladı

Oto tamircilerin kış bakımı mesaisi başladı
Sarayönü sanayisinde kış döneminin yaklaşmasıyla beraber kışlık bakımlarını yaptırmak isteyenler oto tamircilerin yolunu tutuyor.Kış mevsiminde, aracın soğuk hava şartlarında karşı direncini artırmak için bakım yapılması...

Sarayönü sanayisinde kış döneminin yaklaşmasıyla beraber kışlık bakımlarını yaptırmak isteyenler oto tamircilerin yolunu tutuyor.

Kış mevsiminde, aracın soğuk hava şartlarında karşı direncini artırmak için bakım yapılması gerektiğinin belirten Oto Elektrik Ustası Sedir Yalçın, kışlık bakımın yapılmamasının telafisi güç problemlere yol açabileceğine dikkat çekti.

Akü, Antifriz, buji, fren, debriyaj ve lastikler gibi arabanın kış mevsiminde özelikle soğuk havalarda bakımının yapılmasının gerektiği en önemli parçalar olduklarını söyleyen Yalçın, şöyle konuştu:

"Araba aküleri, yazın verdikleri performansı kışın veremeyebilirler. Bir araba aküsünün sıcak havada çalışması, soğuk havada çalışmasından çok daha kolaydır. Kış günlerinde, özellikle de uzun yola çıkacaksanız araba akünüze voltaj testi yaptırın ve gerekiyorsa akünüzü yenileyin.

Antifriz kışın, özellikle de soğuk havalarda araba için son derece hayati bir önem taşır. Soğuk havalarda arabanızın radyatöründeki suyun donmasını ve dolayısıyla motoru soğutamaz hale gelmesini engellemek için motorun soğutucu sıvısı bölmesine antifriz ve su koyarak motorunuzun soğuk havalarda radyatörünüzün tam verimle çalışmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Bujiler ise temizlenmeli, gerekirse değiştirilmeli. Buji tırnaklarının ayarsız ve kirli olması, soğuk havada daha fazla yakıt tüketimine sebep olur.

"Araçların kışlık bakımının maliyetinden kaçmak, güvenli sürüşü engeller ve yakıt tüketimini ve kaza riskini artırır. Aracın marka ve modeline göre değişmekle birlikte otomobiller için kış kontrollerinin maliyeti 3 ila 4 yüz lira arasında değişiyor. Ancak, bu masraftan kaçmak telafisi güç problemlere yol açacaktır. Bakım yapılmadığı için sağlıklı çalışmayan motor ve aracın diğer ekipmanları görevlerini tam olarak yerine getiremeyeceği için kaza riski de artacaktır. Ayrıca, bakım masrafından kaçan araç sahipleri, 2-3 ayda bu masraftan daha fazlasını tükettikleri yakıta ödemek zorunda kalabilirler."