Özdemir, Ramazan ayını değerlendirdi

Özdemir, Ramazan ayını değerlendirdi
Sarayönü Müftü Vekili Bayram Özdemir, Ramazan ayını değerlendirerek, yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulundu.Pandemi koşulları nedeniyle geçtiğimiz Ramazan aylarına göre, bu Ramazan ayının farklılıklarından bahseden...

Sarayönü Müftü Vekili Bayram Özdemir, Ramazan ayını değerlendirerek, yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Pandemi koşulları nedeniyle geçtiğimiz Ramazan aylarına göre, bu Ramazan ayının farklılıklarından bahseden Özdemir, yaptığı açıklamada, “Mübarek Ramazan-ı şerifin başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan kurtuluş. Kısacası beratını kazanmanın gerektiği son zaman dilimine girdik Elhamdülillah. Rabbim hepimizi kurtuluşa erenlerden eylesin.” dedi.

Pandemi kurallarına azami şekilde riayet etmesi gerektiğine dikkati çeken Özdemir, “Bu kapsamda namaz ibadetlerini evine en yakın olan camide eda etmeleri hem kendileri hem de diğer Müslüman kardeşinin hukukuna riayet açısından önemlidir. Çünkü dikkatsizlik sebebiyle oluşacak bu bulaş durumunda “kul hakkına girme durumu” söz konusu olacaktır.” diye konuştu.

Bayram namazının ikamete en yakın camilerde kılınabileceğine değinen Özdemir şöyle konuştu:

“Ramazan-ı Şerifin son 10 gününde Peygamber efendimizin itikafa girme sünnetini de teravih namazlarında olduğu gibi evlerimizde ki bir odada ihya etmeye çalışalım. Hanefi mezhebine göre zaruri durumlarda evlerde itikafa girmek caiz olup, bu sene itikafa girmek isteyen kardeşlerimiz evlerinde bu sünneti yerine getirebilirler.”

İhtiyaç sahiplerine 160 bin lira

Yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sarayönü Şubemiz vasıtasıyla, 160.000 TL’lik “Yardım Kartı Tahsisi ve dağıtımı “ kişi başı 400 TL olmak üzere şartlı yardım kartlarının, 16 mahallemize dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Türkiye Diyanet Vakfının Konya Şubesine teslim edilen 4.500 TL değerinde 30 adet 150 TL’lik LCW giyim kartı yapılan incelemeler sonucunda çeşitli mahallelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleştirilmiştir. “Sol elin verdiğini sağ elin bilmemesi” düsturu gereği hayırsever iş adamlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırdık. Rabbim hayırsever kardeşlerimizin hayırlarını kabul eylesin.”