Özkent Büyükşehirden yol istiyor

Özkent Büyükşehirden yol istiyor
Sarayönü'ne bağlı Özkent Mahallesi Muhtarı Faruk Çobanoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi'nden mahallenin bağlantı yollarının yapılmasını talep etti.Bağlantı yolları ile ilgili olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını anlatan...

Sarayönü'ne bağlı Özkent Mahallesi Muhtarı Faruk Çobanoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi'nden mahallenin bağlantı yollarının yapılmasını talep etti.

Bağlantı yolları ile ilgili olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını anlatan Faruk Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, "Gözlü Tarım İşletmesi kavşağından mahallemize gelen 8 kilometrelik bir yolumuz var. Biz bu yolun yapılması için defalarca Konya Büyükşehir Belediyesi'ne gerek yazılı gerek sözlü olarak müracaatta bulunduk. Bizi yol şartları uygun diye geçiştirdiler. Sarayönü'nden gelen yolun bozulmasından dolayı oradan kaldırılan mucur bizim yolumuzun çevresine döküldü. Bu yüzden yolumuz daha da daraldı. Gece bilmeyen iki yabancı karşılıklı olarak gelse çarpışmamalarının imkanı yok. Biz bile bildiğimiz halde çok tedirgin oluyoruz. Bu yıl Gözlü Tarım İşletmesi'ne Bakan gelecek diye mucur kaplı yol göz açıp kapatılıncaya kadar sıcak asfalt yapıldı. Bizim köyümüzde de insan yaşıyor. Biz sıcak asfalt falan istemiyoruz. Yolumuzu biraz genişletip mucurlu asfalt dökseler bizim için yeterli." dedi.

Ayrıca Özkent ile Gözlü Tarım İşletmesi arasında bulunan 7 kilometrelik yolun da asfaltlanmasını isteyen Faruk Çobanoğlu, "Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde mahallemizden 20 kişi çalışıyor. Bu insanlar her gün git gel yapıyorlar. Ayriyeten Çeşmelisebil ve Kadıoğlu'ndan gelen otobüsler, yol asfalt olmadığı için mahallemize uğramadan diğer yoldan gidiyor. Bahsettiğim yol asfaltlanmış olsa bu otobüsler mahallemizden geçer ve burada oturan insanların da ulaşım sıkıntısı giderilmiş olur. Mahallemizin bir servisi olmadığı için şahsi arabası olmayanlar ulaşımda büyük sıkıntı çekiyor. İlçedeki bütün mahallelerin yolu genişletilip yeniden yapıldı. Sadece bizim mahallemizin yolları kaldı. Bu yollarımızın yapılması bizim için çok önemli." şeklinde konuştu.

Ayrıca mahalle içi yollar için Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'a teşekkür eden Çobanoğlu şöyle konuştu: "Mahalle yollarımızın büyük bölümü kilitli parke taşla döşendi. Yollarımız çok güzel oldu ve çamurdan kurtuldu. Başkanımız kalan yollarımızın da 2018 yılında yapılmaya devam edeceğini ifade etti. Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Nafiz Solak'a çok teşekkür ederiz."