Özkent’te tarla ziyareti

Özkent’te tarla ziyareti
Hububat hasadının sonuna gelinmesiyle birlikte mısır, ayçiçeği, şeker pancarı gibi baharlık tarım yapılan arazilerde bakım ön plana çıktı.Tarla ziyaretleri ile ilgili Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım...

Hububat hasadının sonuna gelinmesiyle birlikte mısır, ayçiçeği, şeker pancarı gibi baharlık tarım yapılan arazilerde bakım ön plana çıktı.

Tarla ziyaretleri ile ilgili Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Havaların ısınması ile bitkilerin gelişimleri hızlandı. Sıcaklıklardan dolayı baharlık ürünlerde hastalıklara da az rastlandı. Bunun yanı sıra bitkilerin su ihtiyacını arttırdı. Bitkilerin fazla su tükettiği bu zamanlarda su stresi verimde çok büyük kayıplara neden olabilir. Bu yüzden çiftçilerimizin sıcaklıklarda sulama konusunda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Ayrıca yüksek sıcaklar şeker pancarında şeker oranını ve mısırda döllenmeyi olumsuz etkileyebilir.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi olarak Özkent Mahallesinde Yunus Çobanoğlu’nu şeker pancarı tarlasında ziyarette bulunduk. Çiftçimizgeçen yıla kıyasla şeker pancarının gelişiminin daha iyi olduğunu dile getirdi.”