Pancar alımı başladı

Pancar alımı başladı
Sarayönü Pancar Alım Merkezi'nde hazırlıklar tamamlandı ve pancar alımı geçtiğimiz Pazartesi günü başladı.Ilgın Şeker Fabrikası'nda, 2017-2018 pancar alım kampanyasının başlamasının ardından, Sarayönülü üreticiler...

Sarayönü Pancar Alım Merkezi'nde hazırlıklar tamamlandı ve pancar alımı geçtiğimiz Pazartesi günü başladı.

Ilgın Şeker Fabrikası'nda, 2017-2018 pancar alım kampanyasının başlamasının ardından, Sarayönülü üreticiler de pancarlarını teslim etmeye başladı. 2017-2018 kampanya dönemine ait ürünlerinin alımına başlanırken, ilk gün kantara gelen çok sayıda traktör pancar döküm peronu önünde yoğunluk oluşturdu.

Pancar alımlarında önümüzde ki günlerde yoğunluk beklediklerini dile getiren yetkililer, "Geçtiğimiz yıl pancar alımı Ekim sonunda yaklaşık aynı tarihlerde başlamıştı. Bölgemizde pancarın olgunlaşması yaklaşık bu dönemlerde gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıllarda kantarda ilk kez barkodlu sistem kullanılmıştı. Sistem değişikliği nedeniyle geçtiğimiz yıllarda bazı aksaklıklar yaşanabiliyordu. Ancak bu yıl bu aksaklıkların en asgariye inmesini bekliyoruz" dediler.

Sarayönü merkez ve mahallelerinin yanı sıra Kadınhanı'na bağlı Alabağ ve Bakırpınar köyleri pancar üreticileri de ürettikleri pancarları ilçemizdeki kantara teslim edecek.

Aralık ayı ortalarına kadar açık kalacak olan kantarda alımların tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan nakliye firması pancarları Ilgın Şeker Fabrikasına taşıyacak. İlçemizde üretimi yapılan yaklaşık 50 bin ton pancarın tamamı kantar ve fabrika tarafından alınması bekleniyor. Bunun 20 bin tonu Sarayönü kantarında alınacak. 30 tonu ise direk fabrikaya nakledilecek.